Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Op kamers in Rotterdam

De populairste plekken voor studenten in Rotterdam op een rij!

Weet jij al in welke wijk je tijdens je studie wilt wonen? Wij hebben de populairste plekken voor studenten in Rotterdam al op een rijtje gezet. Hoef jij niet op nul te beginnen!

Een paar gebieden springen er in Rotterdam echt uit voor studenten. Kralingen, vlakbij de Erasmus Universiteit, is de klassieke wijk om je kamer te vinden. En ook op Zuid, vlakbij Hogeschool InHolland, en in West, bij een aantal vestigingen van Hogeschool Rotterdam, vinden veel studenten hun kamer.

In Kralingen vind je gezelligheid in straten als Oudedijk, Oostzeedijk en Lusthofstraat, waar de cafés en restaurants zitten.

Natuurlijk gaat het niet alleen om de afstand tot je studie. In deze wijken vind je ook genoeg om je te vermaken wanneer je niet aan je studie denkt. 😊 Zo is er iets voor elk type student in Rotterdam.

Wie in Rotterdam-Zuid een kamer zoekt is sneller aan de beurt en betaalt minder.

STAPPENPLAN OM OP KAMERS TE GAAN

Klaar om op kamers te gaan? We hebben de stappen voor jou op een rijtje gezet. Volg ze en zorg dat je goed voorbereid jouw kamer kunt vinden.

Het is een artikel vol handige tips, trucs en links. We vroegen het de professionals en studenten. Het is een overzichtelijke lijst geworden. Natuurlijk begint die met inschrijven. Wil je weten wat de volgende stappen zijn, lees dan de tips en trucs.

Terrassen op de kade van Katendrecht