Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

In Rotterdam Noord kunnen studenten alle kanten op

Relaxed op kamers in het rustige Blijdorp, het hippe Oude Noorden of één van de andere gezellige wijken

Ten noorden van het centrum, grenzend aan Rotterdam Centraal en rivier de Rotte, ligt Rotterdam Noord. Enerzijds een stadsdeel met een werelds karakter, anderzijds met wijken waar het leven gemoedelijk z’n gang gaat. Waar je ook voor kiest, overal zijn studentenkamers te huur.

Voldoende horeca voor studenten in Noord

Internationale allure

Met name vlakbij het Centraal Station laat Rotterdam Noord zijn kosmopolitische kant zien. Daar zijn oude, industriële panden getransformeerd tot bars en clubs als Biergarten, Fontein, Poing Arcade en Annabel. ’s Zomers vormt zich hier één groot terras, waar studerende en werkende jonge Rotterdammers graag een paar biertjes wegtikken. Het is zo’n plek waar je je in New York waant en waar allerlei onverwachte, nieuwe dingen gebeuren. Zoals een dakakker op het Schieblock, een oud kantoorgebouw dat tientallen creatieve bedrijven herbergt.

Wat hier nog meer in het oog springt is de Luchtsingel: een geel geschilderde voetgangersbrug die je naar de Hofbogen, een oud spoorwegviaduct, leidt. Aan de voet van de Hofbogen zit jazzclub Bird, waar jazz, soul, hiphop en house worden gespeeld en gedraaid. Als je het viaduct – de plannen voor een dakpark bovenop zijn vergevorderd – volgt, passeer je cafés en lunchrooms en kom je in het Oude Noorden terecht. Deze wijk is een ware hipster heaven, met een spannende mix aan mensen, leeftijden en culturen. Je kunt er geweldig shoppen (voor design) op en rondom de Zwaanshals of shoppen voor een prikkie op de Bergweg en Zwart Janstraat. Hou je van de mix tussen volks en stads, dan is het Oude Noorden ideaal om een kamer te huren.

Rustig recreëren en wonen

Het Oude Noorden ligt tegen Crooswijk aan, rivier de Rotte is de natuurlijke grens tussen de twee wijken. Iets verderop aan de Rotte ligt de roeibaan en het thuishonk van studentenvereniging Skadi, die zo’n tien verenigingshuizen in Rotterdam Noord en Crooswijk bezit. Maar ook als je niet roeit is de Rotte een fijne plek om te recreëren en je studie even achter je te laten.

Rotterdam Noord heeft een groot aanbod aan (vooroorlogse) studentenhuizen. Je woont er rustig in Blijdorp, of werelds in het Oude Noorden.

Zoek je woonruimte in een rustige, groene wijk dan is Blijdorp een aanrader. Typerend aan deze wijk is de ruime opzet: jaren ’30 huizen met tuinen worden afgewisseld met brede singels. Niet voor niets dat hier veel gezinnen wonen, maar er zijn ook etagewoningen en studentenhuizen te betrekken. Ter ontspanning loop of fiets je naar Diergaarde Blijdorp of het Vroesenpark, stadspark en achtertuin van duizenden Rotterdammers. Het easy-going Vroesenpaviljoen in het Vroesenpark is een ontmoetingsplek voor jonge en oude Blijdorpers. ’s Winters zit je comfortabel binnen, ’s zomers strijk je met je studievrienden neer op het terras voor een lekker wijntje of ijskoud biertje.

Waar je je in Rotterdam Noord als student ook gaat settelen, het centrum is altijd dichtbij. Kijk voor het aanbod in dit deel van de stad op de website van Stadswonen. In ons stappenplan vind je nog meer tips om een kamer, studio of appartement te vinden.

Vorig artikel Kralingen-Crooswijk: de populairste wijk onder studenten
Volgend artikel Op kamers in Rotterdam: kies je wijk en schrijf je in