Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Kralingen-Crooswijk: de populairste wijk onder studenten

Voel je thuis als student in deze chique wijk met veel verenigingshuizen

Van oudsher de studentenwijk van Rotterdam. Niet zo gek natuurlijk, met de Erasmus Universiteit om de hoek en maar liefst vier studentenverenigingen om je bij aan te sluiten. Maar ook buiten de verenigingen om is er genoeg te doen.

Kralingen-Crooswijk is dan ook zeer populair bij studenten Bestuurskunde, Bedrijfskunde en Rechten aan de Erasmus Universiteit. Studentenverenigingen Laurentius, Gaudium, RSC/RVSV en RSG hebben er hun thuisbasis. Als je lid bent, kun je ervoor kiezen om in één van hun vele verenigingshuizen te huren: ieder studiejaar komen daar weer plekken vrij. Het RSC en de RVSV bezitten verreweg de meeste verenigingshuizen van Rotterdam, waar veel van hun eerstejaars leden in korte tijd een kamer vinden.

Het chique Kralingen

Deelgebied Kralingen-Crooswijk bestaat onder andere uit de wijken Crooswijk, Nieuw-Crooswijk en Kralingen. De laatste is één van de meest chique wijken van de stad, met haar grote villa’s en lanen met herenhuizen. Gezelligheid is te vinden aan levendige straten als de Oudedijk, Oostzeedijk en Lusthofstraat, waar de cafés en restaurants altijd vol zitten. Natuurlijk met genoeg keuze voor jou als student: eettentjes zoals grand-café de Dijk, café Stobbe en het Italiaanse Osteria Vicini zijn goed betaalbaar en hebben een ongedwongen sfeer. Crooswijk heeft vergeleken met Kralingen een volkser karakter. Daar hoor je nog onvervalst Rotterdams praten, als je een bruine kroeg ingaat. In het nieuwe gedeelte Nieuw-Crooswijk wonen veel starters en jonge gezinnen.

In Kralingen, van oudsher de studentenwijk van Rotterdam, vind je volop cafés en studentenverenigingen. Ook zit je in no time aan de Kralingse Plas.

Aan het water

Wil je de hectiek van studie en studentenleven even ontvluchten, dan zit je in no time aan de Kralingse Plas of in het Kralingse Bos, het grootste stadspark van Rotterdam. Je kunt er naar hartenlust joggen, zeilen, fietsen, wandelen of skeeleren. ’s Zomers verzamelt jong en oud zich op het gras rondom de plas, om te zonnen en te barbecueën met op de achtergrond de Rotterdamse skyline. De Kralingers en andere Rotterdammers strijken ook graag neer op één van de terrassen aan het water. Restaurant De Tuin is de onbetwiste klassieker, gevestigd in een herenhuis uit 1867.

Kralingen-Crooswijk staat in goede verbinding met het centrum, via tram en metro. Heb je je oog op dit gebied laten vallen, hou dan rekening met een langere wachttijd. Check het ruime kameraanbod in deze wijk direct bij Stadswonen Rotterdam (21 gebouwen) en SSH (5 gebouwen). In ons stappenplan vind je nog meer tips om een kamer, studio of appartement in Kralingen-Crooswijk te vinden.

Vorig artikel De kosmopolitische student kiest voor centrum Rotterdam
Volgend artikel Op kamers in Rotterdam: kies je wijk en schrijf je in