Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De kosmopolitische student kiest voor centrum Rotterdam

Studeren tussen wolkenkrabbers, winkels, clubs en cultuur

Het modernste en meest dynamische gedeelte van de stad. Waar je je ook beweegt, voortdurend kruisen wolkenkrabbers, woontorens en warenhuizen je pad. Als je hier als student een kamer huurt liggen ontelbare winkels en andere voorzieningen binnen handbereik.

Rotterdam Centraal Station

Zakelijk en cultureel hart

Stap je Rotterdam Centraal uit, één van de architectuuriconen van Rotterdam, dan ben je direct in het centrum. Links ligt het Weena, het zakelijk hart van de stad waar banken, verzekeraars en multinationals in hun wolkenkrabbers huizen. Misschien wel één van jouw toekomstige werkgevers, als je na je studie als young professional aan de slag gaat. Zo’n beetje om de hoek ligt het culturele middelpunt van Rotterdam: het Schouwburgplein met concert- en congresgebouw de Doelen, Theater Rotterdam en Pathé bioscoop. Ideaal als je graag een concert of filmpje pakt als welkome afleiding van de dagelijkse studie.

Winkelparadijs

In het Stadscentrum kun je (natuurlijk) ook fantastisch winkelen, winkelen en nog eens winkelen. Op en rondom de Lijnbaan, Oude Binnenweg, Meent en Coolsingel vind je alle grote, nationale en internationale merken en brandstores, van H&M tot de Hema en van Scotch & Soda tot Tommy Hilfiger. Fijn om te wonen als studerende shop-a-holic (maar pas op voor je portemonnee). Mocht je toch een keer geld overhouden aan het eind van de maand: duurdere designkleding shop je op de Van Oldenbarneveltstraat en de Kruiskade. De beste boodschappen en delicatessen scoor je in een andere architectonische parel: de Markthal.

In het centrum van Rotterdam gaan wonen, cultuur en uitgaan hand in hand. En natuurlijk kun je er winkelen, winkelen en nog eens winkelen.

Bruisend uitgaansleven

Maar niet alleen overdag bruist het in de drukke binnenstad. ’s Avonds is het lastig kiezen uit de cafés, restaurants en clubs die zich naast, tussen, in en soms zelfs bovenop winkels en kantoren bevinden. Zoals Op het Dak, op de zevende verdieping van het Schieblock. Een populaire hang-out voor studenten is Café Beurs, gevestigd in een oude bioscoop. Het Stadhuisplein, grenzend aan de Lijnbaan, staat bekend om z’n feestcafés en kroegen als Get Back waar Hollandse en (oude) top40-hits elkaar afwisselen.

De Oude Haven, vlakbij de Markthal en grenzend aan de Kubuswoningen, herbergt onder andere Pardoen en Grand-Café Het Witte Huis, beiden geliefd onder studenten. De Witte de Withstraat is met z’n creatieve, eigenzinnige sfeer de hang-out voor tout Rotterdam, met cafés en restaurants als De Witte Aap, Supermercado, Ballroom en NRC. Op veel plekken gaat donderdagavond (studentenavond!) en in het weekend het volume omhoog en dans je op de lekkerste plaatjes van Rotterdamse dj’s.

Met metro en tram reis je in een mum van tijd van het centrum naar de Erasmus Universiteit Rotterdam, hogescholen en andere wijken in de stad. De huurprijzen liggen een stukje hoger dan elders in Rotterdam, maar daar staat tegenover dat je je nooit hoeft te vervelen. Stadswonen heeft 24 locaties in het centrum: bekijk welke dit zijn en waar nog kamers beschikbaar zijn. Of ontdek OurDomain Rotterdam Blaak, een nieuw bouwproject met 612 kamers en studio’s voor studenten en starters, tegenover de Markthal. Nog meer tips om woonruimte te vinden, staan in ons stappenplan.

 

 

Vorig artikel In Rotterdam Noord kunnen studenten alle kanten op
Volgend artikel Op kamers in Rotterdam: kies je wijk en schrijf je in