Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Rotterdam Zuid steeds aantrekkelijker voor studenten

Snel en goedkoop een kamer huren met de bruisende Kop van Zuid en hip Katendrecht vlakbij

Steeds meer Rotterdammers, toeristen én studenten weten de weg naar Rotterdam Zuid te vinden, via de iconische Erasmusbrug of de Willemsbrug. Niet alleen voor Hotel New York, het Nieuwe Luxor Theater of de feesten in de Cruise Terminal, maar ook voor het hippe en culinaire Katendrecht.

Een blik op het machtige Rotterdam-Zuid

Architectuurwalhalla

Zodra je de Erasmusbrug bent gepasseerd, sta je op de Kop van Zuid. Dit schiereiland is in krap twintig jaar tijd getransformeerd tot architectuurwalhalla, met moderne woon- en werktorens als De Rotterdam en Montevideo en klassiekers als Hotel New York en de Cruise Terminal. Het is hier net of je door Manhattan loopt.

Voor het nodige vertier na het studeren duik je één van de restaurants in of bezoek je het Nieuwe Luxor Theater, het Nederlands Fotomuseum of film- en muziektheater LantarenVenster. Als je linksaf gaat na de Erasmusbrug kom je in het Entrepotgebied met z’n jachthaven, luxe appartementen en opvallende eengezinswoningen.

Steeds meer Rotterdammers, toeristen én studenten weten de weg naar Zuid te vinden. Wie op Zuid een kamer zoekt, is sneller aan de beurt en betaalt minder.

Fenix Food Factory Katendrecht - Wonen in Rotterdam - de Buik

Hotspot Katendrecht

De Rijnhavenbrug bij Hotel New York verbindt de Kop van Zuid met Katendrecht, in de volksmond de Kaap genoemd. Deze oude zeemansbuurt is getransformeerd tot levendig woon- en uitgaansgebied. Hier staat de Fenix Food Factory waar de Kaapse Brouwers hun biertjes brouwen en schenken en lokale ondernemers hun brood, kaas, groenten, ciders en andere lekkernijen verkopen. In de zomer neem je plaats op het terras of aan de kade, van waar je uitkijkt op de Kop van Zuid en – in de verte – de haven. Voor een uitgebreid diner of snelle afhaalmaaltijd steek je de straat over, naar het Deliplein met z’n vele restaurants en eettentjes.

Een stukje verderop, in de meer dan 100 jaar oude Maassilo aan de Maashaven, worden in het weekend clubavonden en concerten gegeven. Één van Rotterdams grootste kunstprojecten in de openbare ruimte bevindt zich iets verderop waar de achttien steunpilaren van de metrobaan tussen stations Rijnhaven en Maashaven zijn beschilderd door kunstenaars vanuit heel Europa. De kunstwerken vormen een kunstroute langs de kade van de Maashaven. De kunstwerken zorgen tevens voor een sfeervolle verbinding tussen Katendrecht en de Afrikaanderwijk. Het initiatief van deze kunstwerken komt van ROAR, Rotterdam Art Ride.

Andere wijken zijn in opkomst, zoals het bij kunstenaars populaire Oud-Charlois en de multiculturele wijken Afrikaanderwijk en Feijenoord.

Hogeschool InHolland op Zuid met studenten

Wie in Rotterdam Zuid een kamer zoekt, is sneller aan de beurt en betaalt minder. Met de fiets of metro zit je bovendien zo downtown. Ga je studeren aan Hogeschool InHolland op de Kop van Zuid, dan is dit deel van Rotterdam de ideale uitvalbasis. Via Stadswonen Rotterdam kun je huren in Cité, direct om de hoek van de hogeschool. Je kunt ook terecht bij The FIZZ Cobana (International students en starters) op Katendrecht. In ons stappenplan vind je nog meer tips om een kamer, studio of appartement in Rotterdam Zuid te vinden.

Vorig artikel Eigenzinnige studenten houden van Rotterdam West
Volgend artikel Vrije sector huren én feesten met de buren!