Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Aan de Schiehaven komen 500 tot 700 woningen. Kom je ook meedenken en meedoen op 24 juni?

Altijd al aan het water willen wonen? Houd Schiehaven Noord in de gaten!

De gemeente wil in het gebied Schiehaven Noord 500 tot 700 woningen bouwen in een groene en duurzame omgeving. Van de woningen valt 65 procent in het betaalbare segment. Schiehaven Noord ligt in het deelgebied Delfshaven, in de wijk Schiemond. Een gebied waar tot de jaren ’60 bedrijvigheid plaatsvond in de haven. Hierna is de haven stil komen te liggen omdat de steeds grotere schepen niet meer konden aanleggen.

Meedenken en meedoen op 24 juni 2024

De gemeente Rotterdam wil de plannen hiervoor samen met omwonenden en andere partijen uit de omgeving uitwerken. Maar we willen ook graag van woningzoekenden, of misschien wel toekomstige bewoners, horen hoe ze denken over het wonen op deze plek. Hoe kunnen we woningen bouwen in een zo groene en duurzaam mogelijke omgeving? Hoe moet de leefomgeving eruit zien? Welke sfeer en uitstraling moet het gebied krijgen?

Denk en doe je mee? Dan ben je op maandag 24 juni van harte welkom op een informatiebijeenkomst over de ideeën voor Schiehaven Noord. De gemeente legt dan ook uit hoe het vervolgtraject eruitziet, met drie ambitie-ateliers en een tweede informatiebijeenkomst. Er zijn een aantal plaatsen beschikbaar voor woningzoekenden.

Meld je vooraf even aan door een mail te sturen naar [email protected].

Wanneer: maandag 24 juni 2024
Tijd: inloop vanaf 19:30 uur, aanvang 20:00 uur
Waar: Schiecentrale (Turbinehal), Sint Jobsweg 116, in Rotterdam

Plangebied ontwikkeling Schiehaven Noord

Schip in Schiehaven met uitzicht op nieuwbouw Lloyd pier

Midden stukje Lloydpier en rechts hiervan Schiehaven

Veel betaalbare woningen

Het idee is om in Schiehaven Noord 500 tot 700 woningen te bouwen in een groene en duurzame omgeving.  Het aantal woningen is afhankelijk van de grootte van de woningen. Als er gekozen wordt voor 700 woningen, zijn die kleiner van formaat dan wanneer voor 500 woningen gekozen wordt. De te bebouwen oppervlakte is dus bij 700 woningen niet groter dan bij 500 woningen. Het woningbouwprogramma bestaat uit 25% sociale woningbouw, 40% middensegment, 20% hoger segment en 15% topsegment.

Het naastgelegen Lloydkwartier is ook een voorbeeld van herontwikkeling. Dit gebied is getransformeerd van havengebied naar een hippe woonwijk met alle voorzieningen in de buurt. Supermarkt, openbaar vervoer, restaurants en 5 minuten fietsen van het centrum, Oude Westen en Delfshaven. Een paar voorbeelden van bouwprojecten in Lloydkwartier zijn STACK, Babel, Eden District, SAWA, Lloyd Yard en Dok&Kaai.

Meer informatie

Wil je wonen aan het water in Delfshaven met alle voorzieningen in de buurt? Houd rotterdam.nl/schiehaven-noord dan in de gaten.

Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je die mailen naar [email protected].
Binnenkort kun je op Mijn.Rotterdam.nl meer informatie vinden over de participatie rond de toekomstplannen voor Schiehaven Noord.

Vorig artikel Lloydkwartier, rauwe haven wordt hippe woonwijk
Volgend artikel Benieuwd naar de nieuwe stoere stadswijk Merwehaven in M4H?