Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Lloydkwartier, rauwe haven wordt hippe woonwijk

uitzicht over de Maas, stoere pakhuizen, gezellige horeca en creatieve werklust

Lloydkwartier in Delfshaven is een plek met een verhaal. Dit voormalig havengebied is getransformeerd tot een hip woon- en werkgebied. De unieke ligging aan de Maas, stoere pakhuizen, Rotterdamse werklust en het centrum in de buurt maakt het een aantrekkelijke locatie. Tussen de innovatieve nieuwbouwprojecten aan de kades herinnert veel aan het beruchte verleden van dit oude havengebied.

De W van Wonen en Werklust

In het Lloydkwartier woon je middenin de stad, met een prachtig uitzicht over de Maas. Het gebied met de Lloydpier en naastgelegen Müllerpier vormt een van de meest waterrijke wijken van Rotterdam Centrum. Het zicht op het water, de mix van architectuur, chique, ontspannen en stoere hotspots en de drukte op het water vervelen nooit. Hier voel je de ongebreidelde Rotterdamse werklust en energie op z’n best. Een plek van hard werken, hard genieten en vooral fijn wonen.

Rauwe haven wordt hippe woonwijk

Het voormalig havengebied is getransformeerd tot een eigentijds woon- en werkgebied.  Met hangouts, het Maaspodium, populaire cafés en restaurants, sportclubs, Albert Heijn, scholen, het gezellige historisch Delfshaven en het Park in de buurt en veel creatieve bedrijvigheid. In de monumentale pakhuizen, oude havenmonumenten en moderne gebouwen zijn veel ontwerpbureaus, reclamemakers, architecten, fotografen en audiovisuele bedrijfjes te vinden.

Veel mensen van binnen en buiten Rotterdam komen graag op de Lloydpier en de Müllerpier. Om uit te waaien langs de Maas. Bootjes te kijken. De wind door hun haren te voelen. Iets te eten of te drinken. Voor het gevoel van de rauwe haven in combinatie met hedendaagse architectuur.

Slavernijmonument Lloydkwartier – Peter Schmidt – Wonen in Rotterdam

Hervonden vrijheid aan de kade

Het Lloydkwartier is niet altijd bewoonbaar geweest, vroeger was het een groot havengebied. Het gaat zelfs terug tot in de zeventiende eeuw. Toen werden er vooral aardewerk, sterke drank en wapens verhandeld aan de voormalige kolonie van Suriname. Het Slavernijmonument – Clave van kunstenaar Alex da Silva op de Lloydkade herinnert aan het moment dat op 1 juli 1863 de slavernij is afgeschaft. De slaven van de toenmalige koloniën Suriname en Nederlandse Antillen werden op die dag vrij verklaard. Tegenwoordig wonen meer dan 80.000 nazaten van dat Nederlands Caribisch verleden in Rotterdam.

Met respect voor de geschiedenis en het succes van het huidige ondernemers- en woonklimaat, ontwikkelt het Lloydkwartier zich tot een plek die spreekt van kracht én vrijheid.

Thuiskomen in het Lloydkwartier

Houd je van cultuur, creativiteit of ben je een maritiem liefhebber? Dan voel jij je hier zéker thuis. Naast de rijke historie en de maritieme cultuur is er de creatieve bedrijvigheid en leuke horeca zoals Verhip, Trattoria Sophia en de Machinist. Ondanks de nog braakliggende velden, waar geweldige plannen voor klaarliggen, zijn er inmiddels al diverse culturele, creatieve, smakelijke hotspots te vinden. En dat alles op 5 minuten fietsen van het centrum, het Oude Westen en Delfshaven en 7 minuten rijden van de Ring Rotterdam. Bovendien kun je met het openbaar vervoer ook heel goed uit de voeten van en naar het Lloydkwartier. Én met de watertaxi natuurlijk!

Voor menig Rotterdammer is het Lloydkwartier inmiddels thuiskomen. Dé de plek waar ze stoer of luxe wonen in oude, prachtig gerenoveerde havenloodsen tot unieke nieuwbouwcomplexen.

Uniek wonen op de kop van de Müllerpier in STACK

Innovatieve woonprojecten in Lloydkwartier

Met de komst van innovatieve woonprojecten breidt het Lloydkwartier zich verder uit. Met een grote diversiteit van mensen met een voorliefde voor deze unieke, écht Rotterdamse plek.

Ook wonen in het Lloydkwartier? Bekijk hieronder de laatste nieuwbouwprojecten. En misschien schrijf jij hier straks jouw eigen verhaal.

Müllerpier
STACK: klik hier voor meer informatie en hier voor de projectsite

Lloydpier
Eden District: klik hier voor meer informatie
SAWA: klik hier voor de projectsite
Lloyd Yard: klik hier voor meer informatie en hier voor de projectsite

Voor een overzicht van alle nieuwbouwprojecten in Rotterdam, kan je een kijkje nemen op de bouwkaart op bouwenaanrotterdam.nl.

Vorig artikel Ambachtshof in IJsselmonde is riant wonen met het knusse van een hofje
Volgend artikel Merwe-Vierhavens wordt hèt stadshavengebied van de toekomst