Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wonen in een van de finalisten van de Rotterdam Architectuur Prijs?

Op woensdag 22 juni om 16.00 uur worden de winnaars bekend gemaakt

Ieder jaar worden de beste nieuwe bouwwerken van Rotterdam bekroond door een jury met een Rotterdam Architectuurprijs (RAP). Daarnaast is er ook een publieksprijs. Beide worden uitgereikt op woensdag 22 juni a.s. tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in Theater Zuidplein. Misschien ben jij er ook wel bij. Of misschien vind je jouw toekomstige woning in één van de genomineerde gebouwen.

Welschen 2 – Overschie

Nieuw Hoboken – Dijkzigt

Wat is het beste gebouw van Rotterdam in 2022?

Uit de 36 inzendingen selecteerde de vakjury tien prachtige projecten. Zij wees daaruit twee eervolle vermeldingen en een de winnaar aan. Welk bouwwerk wordt bekroond met de Rotterdam Architectuurprijs 2022?

Juryselectie

Er zijn tien prachtige Rotterdamse gebouwen genomineerd. Wil je weten of er nog woningen beschikbaar zijn of gaan komen? Klik dan op de link bij het project.

1. Nieuw Hoboken

Nieuw Hoboken is gebouwd in 1974. Dit kantoorgebouw uit de jaren 70 is getransformeerd tot woonblok. Ondank dat het een stoer ‘seventies’ gebouw is, paste het niet meer in deze tijd. Lees meer.

2. Welschen 2

Aan de Patijnstraat in Overschie zijn de flats getransformeerd. Dit is de eerste stap van de vernieuwing van het complex Welschen 2. De huurwoningen voldoen allemaal aan de eisen van deze tijd. Modern, energiezuinig en sociaal wonen. Lees meer.

3. Beheercoöperatie W1555

Dit project is een kunstenaarsinitiatief voor gebruik van vervallen woningen. Dit mondde uit in coöperatief woonproject waarin duurzaamheid, lage kosten en zelfbeheer centraal staan. Lees meer.

4. Maurits en Jacobs

Maurits en Jacob is een gerenoveerd 19eeuws gebouw met studio’s en appartementen voor studenten en recent afgestudeerden. Energiezuinige woningen, met authentieke gevels en een eigen fietsenstalling. Lees meer.

5. Malieklos

Aan de Slaghekbuurt in Rotterdam-Zuid zijn er 54 ruime appartementen en 32 fijne nieuwe eengezinswoningen met een tuin gebouwd. Het is een nieuwbouwblok met sociale huurwoningen. Dit project is onderdeel van de verbeteringsopgave in Rotterdam-Zuid. Lees meer.

Floating Office – Rijnhaven

De Groene Kaap – Katendrecht

6. The Terraced Tower

Dit voormalig kantoorgebouw is omgetoverd tot een nieuwe woontoren met 340 appartementen. Dit project levert een belangrijke bijdrage aan de skyline van Rotterdam. De woningen zijn zowel koop als huur. Lees meer.

7. Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke depot ter wereld.
Het publiek toegankelijk museumdepot achter spiegelende gevel biedt labyrintisch ruimtelijk decor met park en horeca op het dak. Lees meer.

8. CBS De Sleutel

Architect De Zwarte Hond heeft in opdracht van Woonstad Rotterdam een schoolgebouw ontworpen. Samen met twee andere scholen op een plein is er een drie-eenheid ontstaan. De Sleutel verbindt de scholen en schept een nieuwe tussenruimte, waarin een ‘kindercampus’ is ontsprongen. Lees meer.

9. De Groene Kaap

Dit project is een nieuw stedelijk woongebied op Katendrecht. Het woongebied stapelt parkeren, wonen en groen in een ontspannen omgeving waarin ontmoeting en groen centraal staan. Lees meer.

10. Floating Office Rotterdam

Floating Office Rotterdam is een uniek drijvend gebouw. Het is het eerste kantoorgebouw met restaurant en buitenzwembad in de Rijnhaven. Het gebouw is klimaatadaptief, energiepositief en CO2 negatief. Lees meer.

Vorig artikel De Groene Kaap op Katendrecht – ook voor starters
Volgend artikel Lloydkwartier, rauwe haven wordt hippe woonwijk