Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Mijn Rotterdam: meebeslissen over projecten in jouw (toekomstige) wijk!

Een goed plan voor jouw wijk? Maak het waar met het bewonersinitiatief

Woon je al in Rotterdam of kom je er binnenkort wonen? Kijk dan eens op Mijn Rotterdam, een digitale ontmoetingsplek waar Rotterdammers kunnen meedenken en meebeslissen over plannen en projecten van de gemeente die van invloed zijn op jouw (toekomstige) wijk.

En heb je zelf een goed plan? Dan kun je een bewonersinitiatief indienen. Met dit platform krijg je als bewoner meer invloed op je eigen wijk. De komende jaren breidt de gemeente Rotterdam het platform stukje bij beetje verder uit. Houd Mijn Rotterdam in de gaten voor de laatste ontwikkelingen in jouw wijk.

Een goed plan voor jouw wijk? Dien een bewonersinitiatief in.

Rotterdammers met een goed idee voor hun wijk kunnen subsidie aanvragen om hun idee te realiseren. Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners. En de wijk wordt er beter door. Bewoners kunnen bij hun plan samenwerken met andere bewoners, maar ook met een stichting, vereniging of bijvoorbeeld een winkelier in de wijk.

Nadat een bewonersinitiatief is ingediend, kunnen Rotterdammers vanaf 12 jaar stemmen. Als een bewonersinitiatief voldoende stemmen heeft ontvangen en subsidie krijgt voor de uitvoering, zie je deze terug op de wijkpagina met bewonersinitiatieven. Dit zijn de initiatieven met het label ín uitvoering’.

220607 RTD Mijn Rotterdam_laptop

Projecten van gemeente Rotterdam in jouw wijk

De gemeente plaatst projecten in Rotterdam waarover bewoners kunnen meedenken en meebeslissen op Mijn Rotterdam. Dit kunnen projecten zijn op allerlei gebieden, zoals zorg, welzijn, klimaat, cultuur, wonen of economie. Zoek jouw wijk/gebied en vind daar de lopende projecten of klik direct op Bekijk de projecten.

Naast dat je hier informatie vindt over een project, kun je ook zelf reageren en meebeslissen. Zo kun je bijvoorbeeld een poll invullen, je mening geven, een plan indienen over een bepaald thema of onderwerp of een digitale bewonersavond bijwonen.

Meer informatie over Mijn.Rotterdam.nl

Op het platform Mijn Rotterdam kun je lopende projecten in jouw wijk volgen en kun je zelf een bewonersinitiatief indienen. Wil je meer informatie over de werkwijze? Ga dan naar mijn.rotterdam.nl en klik bovenin het menu op Uitleg.

Vorig artikel 6 Tips om energie te besparen
Volgend artikel Maak kennis met Oosterflank en Het Lage Land: voor de liefhebbers van winkelen en rust