Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Maak kennis met Oosterflank en Het Lage Land: voor de liefhebbers van winkelen en rust

Ruim opgezette en groene wijk met veel laagbouw

Rotterdam is opgebouwd uit maar liefst 71 verschillende wijken. Van rustig en groen tot bruisend en hip en alles ertussenin. Maar hoe is het echt om in een bepaalde wijk te wonen en wat maakt die wijk zo mooi? Tijd voor een verkenning! Deze keer: Oosterflank en Het Lage Land.

De wijk Oosterflank is gebouwd in de jaren tachtig en bestaat uit een combinatie van eengezinswoningen en voornamelijk lage appartementencomplexen, die in een hoge dichtheid zijn gebouwd. De wijk Het Lage Land is gebouwd in de jaren ’60. Het is een zeer ruime en groene wijk met veel laagbouw. De wijken zijn heel verschillend, maar bieden volop winkel- en sportmogelijkheden, zijn goed bereikbaar en er is veel groen in de buurt met het Schollenbos en Kralingse Bos in de omgeving. De woningen zijn nog betaalbaar en er komen er ook nog eens heel wat bij.

Maak kennis met Oosterflank en de woonmogelijkheden

De Oosterflank is vooral bekend om het Alexandrium met haar megastores, woonboulevard en het grote overdekte winkelcentrum. Maar naast de vele winkels en bedrijven, wordt er gewerkt aan het verbeteren van de woonomgeving (zie o.a. Alexderknoop) en komen er veel nieuwe woningen. Woontoren De Ster, met 169 vrije sector huurwoningen, wordt gebouwd aan het Prins Alexanderplein. Het plein krijgt een metamorfose met groene beplanting, bomen, nieuwe bestrating en lekkere zitplekken. Aan de Grote Beer komen 193 huurappartementen voor middeninkomens. Iets verderop aan de Hoofdweg komt woontoren het Alexanderpark met zo’n 350 woningen. Ook zullen in de toekomst meerdere kantoorgebouwen aan de Hoofdweg worden omgevormd tot appartementen.

Maak kennis met Het Lage Land en de woonmogelijkheden

De wijk wordt omschreven als meest vriendelijke wijk van Rotterdam. Met een mix van groen én stadsleven. Er wonen veel ouderen in de wijk. Hier zijn ook veel voorzieningen voor, zoals de ThuisPlusFlat. Nienke Miedema vertelt: Dit is een flat voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen, maar wel behoefte hebben aan zorg en activiteiten dichtbij. Vooral voor ouderen die in een groot huis wonen en eenzaam zijn is zo’n woonvorm een uitkomst. Ze komen makkelijk in contact met anderen, blijven in beweging en de zorg is heel dichtbij. Tegelijk komen hierdoor woningen vrij voor gezinnen die groter willen wonen. Je vindt in deze wijk ook sportfaciliteiten en de grote buurt Speeltuin Het Lage Land.

In Het Lage Land vinden we een gezellig Winkelcentrum Lage Land waar iedere vrijdag markt is. Vlak bij het winkelcentrum wordt woontoren Alex gebouwd. De ruim 100 appartementen die hier komen, waren al snel verkocht. De bekende Indoor Ski en Snowboardschool en Leon’s boksschool aan de Folkert Elsingastraat gaan verhuizen en maken plaats voor nieuwbouwproject MIX met circa 250 woningen. Aan de Hoofdweg 52 wordt een kantoor omgebouwd tot 32 betaalbare appartementen onder de naam Rotterdam City Living.

Op zoek naar een sociale huurwoning?
Schrijf je dan zo snel mogelijk in bij WoonnetRijnmond.

Wil je op een kaart zien waar nu en in de toekomst gebouwd gaat worden in Rotterdam?
Check dan de bouwkaart op de website van Bouwen aan Rotterdam.

Vorig artikel Samen duurzaam doorbouwen aan een betaalbaar Rotterdam van de toekomst
Volgend artikel Samen duurzaam doorbouwen aan een betaalbaar Rotterdam van de toekomst