Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

In De Kapel woon je in een voormalige school

4 loftwoningen in West gaan binnenkort in verkoop

Om de hoek van de Matthenesserlaan, in de Breitnerstraat in het Oude Westen, komen vier zeer ruime turn-key loftwoningen met elk een eigen tuin of royaal terras. De auto parkeren kan op het afgesloten privéterrein aan de achterzijde van het gebouw. Naast 39 reeds opgeleverde appartementen, vormen deze kapelwoningen het sluitstuk van de transformatie van een voormalige meisjesschool, R.K. Meisjeslyceum.

Wonen in een monumentaal gebouw

Het basisontwerp van architect Magry is van omstreeks 1933. De gemeente Rotterdam heeft het pand aangemerkt als gemeentelijk monument. Bij de transformatie van de school naar de woningen, is er met veel oog voor detail en respect voor het verleden te werk gegaan. In de vier kapelwoningen blijven veel historische details bewaard. Zo blijft een groot deel van kap zichtbaar in de woningen.

Historische details blijven bewaard

Een zonnig terras

De vier woningen hebben de respectievelijke namen: Het Podium, De Aula, Het Altaar en Het Koor en geven aan in welk deel van De Kapel de woning ligt. De luxe loftwoningen verschillen in woonoppervlakte, variërend van circa 140 tot 223 m². Verder krijgen de woningen op de begane grond een privétuin met oppervlakten van ongeveer 55 – 64 m². De woningen op de verdieping krijgen een balkon van circa 15 m² groot. Allemaal met de oriëntatie naar het zuidoosten en dus heerlijk zonnig.

Een zonnig dakterras…

of eigen tuin

Afwerking met duurzame materialen

Het hoogwaardige afwerkingsniveau complementeert het monumentale karakter van het pand. De turn-key woningen worden met mooie, luxe en duurzame materialen afgewerkt. Vloeren, wandafwerkingen, sanitair en tegelwerk, en een uitgebreid lichtplan maken onderdeel uit van de koopsom. Een keuken wordt enkel voorbereid en dient nog te worden georganiseerd door de uiteindelijke koper.

De prijzen van de kapelwoningen zijn als volgt:

  • Breitnerstraat 80 B – Type A01: € 1.050.000,- v.o.n. – ca. 223 m²
  • Breitnerstraat 80 C – Type B01: € 1.040.000,- v.o.n. – ca. 179 m²
  • Breitnerstraat 80 D – Type B02: € 935.000,- v.o.n. – ca. 160 m²
  • Breitnerstraat 80 E – Type A02: € 825.000,- v.o.n. – ca. 140 m²

De locatie in het Oude Westen

Meer informatie

Naar verwachting gaan de woningen medio augustus 2020 in verkoop. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ooms Makelaars via: 010 – 424 88 88 of stuur een e-mail naar [email protected].

Vorig artikel Daniëlle, Khalil en hun kinderen blijven in Bospolder-Tussendijken!
Volgend artikel De culturele hotspots van het Oude Westen