Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Daniëlle, Khalil en hun kinderen blijven in Bospolder-Tussendijken!

Met nieuwbouwproject The Hudsons hoopt het gezin straks groter en rustiger te wonen in West

Zij woonde mooi, maar te prijzig aan de ‘s-Gravendijkwal. Hij woonde anti-kraak aan de Essenburgsingel. Waar moesten Daniëlle Huisman (freelancer marketing & communicatie) en Khalil Ryahi (cultuurscout, dj en docent Herman Brood Academie) nu eens gaan samenwonen? Een uitgebreide zoektocht leidde het stel naar Bospolder-Tussendijken. Een voor hen toen nog redelijk onbekende buurt, maar toch dichtbij alles wat ze wél kenden in de stad. Het bevalt goed: met hun tweeling Azura en Élou willen ze in die omgeving blijven.

Voordelen van Rotterdam-West: genoeg woonruimte voor eigen willetjes

Om 8.30 uur ‘s ochtends staan we op de stoep, het gezin Ryahi-Huisman is up and running en om door een ringetje te halen. Azura en Élou, 15 maanden oud, gaan straks naar het kinderdagverblijf. Daniëlle: “Khalil brengt ze straks. Het is maar tien minuutjes lopen vanaf hier, vlakbij de Heemraadssingel.” De dames dansen er ondertussen op los. Met twee muziekliefhebbers als ouders en een vader die voor zijn werk plaatjes draait, krijgen ze de moves met de paplepel ingegoten. “Azura is een showgirl hoor, ze weet precies waar de camera is,” lacht Daniëlle. En dan te bedenken dat de meiden de eerste twee maanden van hun leventjes in het ziekenhuis lagen, wegens vroeggeboorte en onrijpe longen. Khalil: “Het eerste jaar was best heftig. We hadden een valse start omdat we in de eerste twee maanden dagelijks twee keer op en neer naar het ziekenhuis moesten. Ze waren zo klein, ze pasten bijna in mijn handpalm.” Inmiddels functioneren Azura en Élou niet alleen zelfstandig, maar hebben ze ook een eigen willetje: ze eisen steeds meer hun ruimte op. Gelukkig is het huis daar groot genoeg voor.

Waar willen we wonen in Rotterdam? Bospolder-Tussendijken!

De stap naar Bospolder-Tussendijken in 2015 betekende voor Daniëlle en Khalil een stap naar meer leefruimte. Daniëlle: “We zochten een huis met drie kamers en keken in eerste instantie naar huurwoningen. We werken allebei zelfstandig, dus dachten dat een huis kopen niet binnen onze mogelijkheden lag. Het was lastig iets te vinden, we keken zelfs in Schiedam.” Toch verschoof de focus op den duur naar koopwoningen en bleek er meer mogelijk dan ze dachten. Vrienden met een kluswoning op de Mathenesserdijk leidde hen naar Bospolder-Tussendijken.

Een huis van drie verdiepingen en 150 m2, dat was voor ons ontzettend groot!

Via woningcorporatie Havensteder kwamen ze de woning aan de Grote Visserijstraat op het spoor. “Zonder verwachtingen gingen we er op een regenachtige ochtend kijken,” vertelt Khalil. Des te meer werden ze tijdens de bezichtiging verrast. Daniëlle: “Drie verdiepingen en 150 m2, dat was voor ons ontzettend groot! We hadden al een aantal bezichtigingen gehad en zagen hier direct alle mogelijkheden. ‘Oh my god, dit is het!’ dachten we.” Ze kochten de woning van Havensteder met 10% korting op de koopsom, die ze mogen houden als ze er minimaal vijf jaar blijven wonen. Na de koop volgde er een kleine verbouwing. “We hebben de muur tussen de voormalige hal en woonkamer weggebroken, waardoor we nu een open trap in de veel ruimere woonkamer hebben.” Een goede locatie, veel ruimte: Daniëlle en Khalil dachten een huis te hebben gevonden waar ze de rest van hun leven konden blijven. “‘We gaan hier 100 jaar wonen,’ dacht ik.” Maar toen kregen ze een tweeling.

Gezocht: meer rust en ruimte met alle voordelen van Delfshaven

Dat Daniëlle en Khalil in de omgeving willen blijven staat buiten kijf, maar ze zoeken een andere woning. “Hoewel dit huis ruim genoeg is, willen we met twee opgroeiende kinderen graag een tuin hebben.” Elke dag de trap op en af met een dubbele kinderwagen en twee kinderen, dat is niet ideaal en vooral lastig als je met een auto vol boodschappen geen parkeerplek voor de deur hebt. Daniëlle: “Toen we dit huis kochten, vonden we het leuk dat het een levendige straat is. Nu, met kinderen, vinden we de straat te druk. We merken enerzijds aan de drukte dat Bospolder-Tussendijken populairder is geworden en anderzijds veranderen je woonwensen met kinderen. Parkeren is lastig en ‘s avonds – met name in het weekend – doet de shoarmazaak hier tegenover goede zaken. Mensen parkeren zelfs dubbel om daar een broodje te halen! De Grote Visserijstraat is een winkelstraat waar je niet met je vergunning mag staan. Het is bovendien een drukke straat, waardoor Azura en Élou, als ze wat ouder zijn, niet zomaar naar buiten kunnen lopen. Als je hier zonder kinderen woont dan heb je daar geen last van en denk je er misschien niet eens over na. Dat deden wij ook niet.”

Wij zijn stadsmensen en houden van de diversiteit van Delfshaven

Een grondgebonden huis met tuin in Delfshaven, dat is nu de wens. “Misschien is een vinexwijk voor sommige gezinnen geschikter, maar wij zijn stadsmensen. We houden van de diversiteit en het culturele aanbod. We leerden elkaar kennen bij BAR en gaan nog steeds graag op pad.” Khalil groeide op in Rotterdam-Zuid, Daniëlle in het dorp De Lier. “Juist daardoor weet ik dat ik niet in een dorp wil wonen. Toen ik 18 was, ging ik direct op kamers in Amsterdam, om na een jaar naar Rotterdam te verhuizen. Ook al doen we nu minder dan voorheen, het is nog steeds fijn om bij de buurman een wijntje te kunnen drinken terwijl de meiden slapen. We nemen de babyfoon dan gewoon mee.” Ze spraken misschien vijf minuten over verhuizen naar buiten de stad, daarna was dat onderwerp afgesloten: het ging niet gebeuren.

vrouw met kind in nieuw huis

The Hudsons als volgende stap in Delfshaven

Toen het stel hoorde over nieuwbouwproject The Hudsons, waren ze daarom direct geïnteresseerd. “Het is een nieuwbouwproject in onze eigen, vertrouwde buurt,” vertelt Khalil. “Het centrum van de stad is dichtbij, net als de snelweg. Er zijn genoeg winkels, goed openbaar vervoer, de markt op het Grote Visserijplein is vlakbij en het Dakpark is te gek, vooral met kinderen.” In Bospolder-Tussendijken blijven was een eerste reden om naar The Hudsons te kijken, daarnaast de mogelijkheid voor een grondgebonden woning met tuin. Daniëlle: “The Hudsons biedt ons de gelegenheid om wat rustiger te wonen, met eigen buitenruimte en een eigen parkeerplek. We hebben ons al ingeschreven voor de loting.” Hopelijk wonen ze in 2020 in een nieuw huis in hun ‘oude’ buurt, maar wat als het niet lukt? “Dan kunnen we hier op het dak misschien een dakterras maken. Of we verkopen dit huis en vertrekken van de overwaarde naar Italië of Spanje!” lacht Daniëlle, terwijl ze Khalil aankijkt. Donderdagavond is het voor het eerst sinds tijden weer date night, vertelt ze. Ze gaan tegenwoordig minder vaak op stap, maar thuis maken ze er des te vaker een feestje van. Daniëlle: “Als Khalil achter draaitafel staat mogen de meiden plaatjes uit de kast kiezen die hij dan draait.” Dan zit er vervolgens nog maar één ding op: samen dansen!

Vorig artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar
Volgend artikel Het Dakpark: het grootste openbare park op een dak