Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De culturele hotspots van het Oude Westen

Voor filmliefhebbers, fans en foodies de place to be!

Met een selectie van slechts vijf hotspots doen we het Oude Westen natuurlijk te kort. Maar deze combinatie van culturele broedplaatsen, nieuwe initiatieven én vertrouwde plekjes die juist de cultuur van het Oude Westen mede bepalen, toont op zijn minst de diversiteit van deze buurt. Van filmklassiekers tot nieuwe bands en van debatteren tot uitgebreid dineren: je kunt hier met gemak een jaar lang elk weekend heen, zonder je maar een moment te vervelen.

Bron: facebook pagina De Leeszaal

Leeszaal Rotterdam West

In Leeszaal Rotterdam West leen je niet alleen een boek: de plek kreeg een maatschappelijke rol na de start in 2012, als tegenreactie op het sluiten van wijkbibliotheken. Buurtbewoners – van allerlei leeftijden en nationaliteiten – komen er om te lezen, voor werkbesprekingen, een kop koffie en praatje. Er wordt van alles georganiseerd. Er zijn taallessen, kinder- en muziekprogramma’s, literaire maaltijden, boekpresentaties, debatten, filmavonden en meer. Leeszaal? Culturele ontmoetingsplaats!

mensen op gezellig druk terras Oude Binnenweg Rotterdam

Westerpaviljoen

Al twintig jaar een hotspot en rots in de branding voor de buurt: het Westerpaviljoen, in het charmante pand op de hoek van de Mathenesserlaan en Nieuwe Binnenweg. Het grote terras draagt zeker bij aan die niet-aflatende populariteit. Net als de uitgebreide kaart vol goede klassiekers (tip: huisgemaakte vissticks). En natuurlijk de borrel: even bijkomen terwijl de kinderen er uitrazen in de speelhoek. Het Westerpaviljoen speelt een hoofdrol in het Oude Westen, en is nog lang niet uitgespeeld!

Bron: website Kino

Kino

Met filmtheater KINO is de cultuur weer terug in de Gouvernestraat. Het historische pand is met smaak gerenoveerd en heeft vier filmzalen, een bar en restaurant: van matinee tot uitgebreid diner. Bovendien biedt KINO met BURO werkplekken voor de audiovisuele industrie: een slimme manier om de juiste mensen te lokken. Want kwaliteitsfilm, dat is de kern van KINO. Van arthouse tot klassiekers en blockbusters. Regelmatig zijn er leuke thema-avonden en feestjes, dus keep your keen eye on KINO.

Bron: website Rotown

Rotown

Al sinds 1987 een begrip in Rotterdam: Rotown, poppodium, café en restaurant. Grote namen traden er op, vaak nog voordat ze écht doorbraken. Van Herman Brood tot Franz Ferdinand en Fink. Typerend zijn de intieme optredens, van meerwaarde voor zowel publiek als artiest. Deze dertiger ontgroeide de pubertijd entransformeerde van muziekcafé naar professioneel poppodium. Of er nu een concert is of niet: het swingt er altijd. Ook tijdens een ontbijtbuffet.

Bron: instagram Lilith

Lilith

Zin in een goede bak koffie en een uitgebreid ontbijt? Bij all-day breakfast bar Lilith aan de Nieuwe Binnenweg kun je terecht voor het stevige werk, van American pancakes tot eggs benedict, maar ook voor lichtere gerechten zoals yoghurt- en açaibowls. Het wisselende menu staat in gotische letters op de zwarte muren geschreven en de vintage meubelen en planten zorgen voor een fijne huiskamersfeer. Bij Lilith beschikken ze ook over een zonnig terras, waardoor je met mooi weer ook buiten van je ontbijt kunt genieten!

Vorig artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.
Volgend artikel Huren in Rotterdam centrum?