Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Transformatie Hillehof van scholencomplex naar 73 huurwoningen

Mix van beneden en bovenwoningen, lofts en studio’s

Het monumentale scholencomplex aan de Ploeg, Vork en Sikkelstraat in de Vreewijk krijgt een nieuwe bestemming. Het pand heeft een verleden als school en badhuis, maar in de toekomst gaan op deze plek Rotterdamse huishoudens wonen. Ontwikkelaar Fullhouse Vastgoed verbouwt het monumentale pand naar een mix van 73 sociale, midden en dure huurwoningen met energielabel A. Het oude schoolplein wordt een collectieve tuin voor de nieuwe bewoners.

Na jarenlange leegstand van de voormalige Sikkelschool geeft Fullhouse het gebouw een nieuw leven en een nieuwe bestemming. De HilleHof krijgt een gevarieerd woonprogramma met beneden en bovenwoningen, lofts en studio’s van gemiddeld 65 m2. Het complex wordt ook verduurzaamd. Alle woningen worden aangesloten op stadswarmte en krijgen energie label A. Allen gelegen aan het groene binnenhof. Daarnaast komt er een gemeenschappelijke (werk)ruimte in het gebouw wat samen met het binnenhof gaat zorgen voor een community gevoel. De ontwikkelaar richt zich met deze ontwikkeling op young urban professionals, empty-nesters, expats en gezinnen. Hiermee willen ze meer variatie bieden aan de wijk.

Transformatie Hillehof
Transformatie Hillehof

Een monumentaal scholencomplex in Vreewijk wordt verbouwd naar een mix van 73 sociale, midden en dure huurwoningen met energielabel A. Het oude schoolplein wordt een collectieve tuin voor de nieuwe bewoners.

Lees meer

Historische waarde blijft zoveel mogelijk behouden

Het monumentale scholencomplex is 6000m2 en was destijds de grootse school van Rotterdam. Het bestond uit drie scholen, een badhuis, eetzaal, overdekte speelplaats en een speelplein. Het complex is gelegen aan de Ploegstraat, Sikkelstraat en Vorkstraat. Met de transformatie van het complex blijven de cultuurhistorische waarde zoveel mogelijk behouden en wordt optimaal gebruik gemaakt van de structuren van het gebouw. Zo blijven de lokalen grotendeels behouden en komen er lofts in de gymzalen, het badhuis en overdekte speelplaats en een collectieve woonkamer in het torentje aan de Vorkstraat. Ook worden elementen zoals het trappenhuis en de gangen behouden.

Meer informatie

De transformatie gaat ongeveer anderhalf jaar duren en naar verwachting worden de woningen  in het vierde kwartaal van 2023 opgeleverd. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zal dit hier gedeeld worden.

Vorig artikel Nieuw Hoboken transformeert
Volgend artikel Vreewijk: groen én veel te doen!