Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Vreewijk: groen én veel te doen!

Ontdek wat voor leuks Vreewijk verbergt tussen al dat groen

Sinds jaar en dag is deze wijk – één van de eerste tuindorpen – populair vanwege het vele groen. Elk huis heeft een tuin en bekoorlijk begroeide singels en sloten meanderen door het hart van de wijk. Een groot aantal woningen in dit tuindorp kreeg de monumentenstatus. Maar het is niet alleen groen wat de klok slaat: zo tussen al dat groen is er ook genoeg te doen. Het Huis van de Wijk De Brink is dé ontmoetingsplek van Vreewijk waar activiteiten plaatsvinden georganiseerd voor en door bewoners.

Bron: Hester Blankestijn

Stichting Het Witte Paard

Het witte paard is een stichting, onder leiding van Mireille van den Berg, bekend van talentfabriek010 in praktische samenwerking met Bob Richters van hotspot hutspot. samen gaan we stap voor stap wat moois van het witte paard maken. voor Vreewijk, voor toutRrotterdam, we stappen er in, we gaan ergens heen, en we sturen bij, af zal het nooit zijn, gastvrij wel. Het pand een horeca en culturelefunctie met fijne kaart, ongedwongen sfeer, groot terras en een cultureel programma.

Bron: Hester Blankestijn

Museumwoning Tuindorp Vreewijk

In de Museumwoning Tuindorp Vreewijk, aan de Lede 40, ga je terug in de tijd. Vrijwilligers vertellen het verhaal van Vreewijk en van de bijzondere woning waar alles zo origineel mogelijk is gehouden. De zeskamerwoning behoorde 100 jaar geleden tot een van de dure woningen van Tuindorp. Je kunt elke woensdag van 11.00 tot 16.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand de Museumwoning bezoeken.

Bron: Google Streetview

Park Valkeniersweide

Alsof alle achtertuintjes en singels niet genoeg zijn, heeft Vreewijk een eigen park. Park Valkeniersweide, tussen de Groene Hilledijk en Valkeniersweg, ligt middenin de wijk en is voor de hele buurt dus dicht bij huis. Kenmerkend zijn de slingerpaadjes, speeltoestellen en vele buitenkunst. Ideaal voor een avondwandeling, zonnebad of om de hond of je kinderen uit te laten. De Valkeniersweide staat in verbinding met Het Zuiderpark, met 215 hectare het grootste stadspark van Nederland.

Hart van Zuid

Rotterdammers die rondom Zuidplein kijken nu tegen wat werkzaamheden aan, maar mogen in hun handjes knijpen. Het klopt steeds harder! Een metamorfose van dit gebied zal Zuid economisch, sociaal en cultureel versterken. Het ambitieuze plan beslaat de renovatie van het inmiddels geopende Zwembad, Rotterdam Ahoy en Winkelcentrum én Theater Zuidplein. Als klap op de vuurpijl komen er een hotel, bioscoop en nieuwbouwwoningen mét tuin bij in de buurt (zie; ZuideR Carré). Het wordt vechten om een plekje in het hart van Zuid!

 

Vorig artikel Vreewijk is een groene oase
Volgend artikel Vreewijk: goede koop met ruime gezinswoningen en veel groen