Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Groen en duurzaam wonen in Poort 16Hoven

28 energiezuinige gezinswoningen in Park 16Hoven met de mogelijkheid tot een grotere financieringsruimte.

Begin 2020 begint de bouw van 28 energiezuinige woningen in de Schipholstraat. De woningen liggen in een groene omgeving aan de rand van de rustige en kindvriendelijke wijk Zestienhoven. Ze hebben een oppervlakte van 119m² met een tuin, vier ruime slaapkamers en een parkeergelegenheid op eigen terrein. Daarnaast wordt de toegang tot de buurt opgevrolijkt met een streetart mural van de Rotterdamse kunstenaars TelmoMiel.

Goed bereikbaar

Het centrum van Rotterdam is met de fiets in vijftien minuten te bereiken en voor de dagelijkse boodschappen ben je binnen vijf minuten in het centrum van Overschie. Metrostation Melanchtonweg ligt op korte afstand waardoor Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal zeer goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. De A20 en A13 zijn makkelijk bereikbaar vanuit de wijk en internationale bestemmingen zijn dichtbij door het nabijgelegen Rotterdam The Hague Airport.

Groen en duurzaam

Alle woningen zijn energiezuinig door de aanwezige warmtepomp, goede isolatie en triple glas ramen. De woningen zijn gasloos en zijn in het geheel voorzien van vloerverwarming die per etage is aan te passen. Hierdoor hebben de woningen van Poort 16hoven een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0. Met een EPC van 0 wordt het milieu minimaal belast en hebben bewoners lagere maandlasten. Ook komen bewoners hierdoor aanmerking voor een duurzaamheidshypotheek en zijn banken bereid tot grotere financieringsruimte.

Meer informatie

Geïnteresseerd in dit project? Bekijk dan de mogelijkheden via poort16hoven.nl en de nog beschikbare huizen op de website van Ooms. Of neem contact op met Ooms Makelaars via [email protected].

Vorig artikel Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?
Volgend artikel Sporten en spotten in Zestienhoven