Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Sporten en spotten in Zestienhoven

Het buitengevoel vlakbij de binnenstad

Park16Hoven is Rotterdams nieuwste stadswijk, tussen Overschie en Schiebroek. Ruim opgezet, met brede groene lanen en veel plek om buiten te spelen. Op de zelfbouwkavels vind je allerlei soorten huizen. En hoewel je hier zo in de stad zit – de Coolsingel ligt op minder dan vier kilometer – woon je hier echt buiten.

Sportief en lui in het park

In het park met dezelfde naam als de wijk is genoeg te doen. Een schat zoeken met behulp van gps (geocaching), het trimparcours volgen of alvast trainen voor de jaarlijkse Ronde van Park16hoven, een hardloopevenement van 5 en 10 kilometer. Natuurlijk kun je in het park ook ‘gewoon’ wandelen, fietsen, skaten, paardrijden, vissen en zwemmen. Kom je juist om te luieren? Dat kan ook; het is heerlijk picknicken en loungen op de uitgestrekte weides.

Vliegtuigspotten bij Brasserie Waalhaven

De nieuwe brasserie Waalhaven ademt historie en is tegelijkertijd een eigentijdse horecagelegenheid op een bijzondere locatie. Je drinkt koffie, luncht of dineert met direct uitzicht op de start- en landingsbaan van Rotterdam the Hague Airport. De vliegtuigen kun je bijna aanraken. Het gebouw is een replica van café-restaurant Waalhaven dat in de jaren ’30 op het terrein van vliegveld Waalhaven stond. Aan het terras ligt ook een speeltuin.

Actief zijn in het Westerdijkpark

Dit park heeft een functie voor de hele wijk. Het is een sport- en activiteitengebied voor kinderen van negen jaar en ouder. Bij basisschool Park16Hoven is een speelplein in het park met een speelveldje, een klimrots en trimtoestellen. Het brede, doorgaande fietspad zorgt voor een snelle verbinding naar het centrum en het buitengebied. Er staan achthonderd koningslindes in het park, en het gras wordt extensief beheerd zodat zich bloemrijk grasland ontwikkelt.

Voetballen bij RCSV Zestienhoven

Deze club is gevestigd op Sportpark Zestienhoven. De vereniging telt zo’n achthonderd leden en heeft onder meer een veteranenteam, een vrouwenteam en verschillende meidenteams. RCSV Zestienhoven is opgericht in 1999 als resultaat van een fusie tussen Groen Wit Rotterdam en DOS’32. Op het sportcomplex zijn twee kunstgrasvelden en vier gewone grasvelden.

Gerrit Gerritsen

Vogels spotten in de polder

De 400 hectare grote, open polder Schieveen bestaat helemaal uit grasland. Ooit werd hier veen afgegraven, waardoor een waterplas ontstond. Deze is later weer drooggelegd en zo ontstond de polder. Schieveen is een aantrekkelijk gebied voor weidevogels Grutto’s, kieviten, scholeksters en tureluurs komen hier graag om te broeden. Vanaf 2014 voert Natuurmonumenten de regie over het gebied, met als doel het nog geschikter te maken voor deze vogel

Vorig artikel Groen en duurzaam wonen in Poort 16Hoven
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?