Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De Vorstin: een dorp in de stad

In het historische hart van Oud-IJsselmonde, onder de rook van Rotterdam, wordt hard gewerkt aan een project van dertien duurzame woningen

In het historische hart van Oud-IJsselmonde, onder de rook van Rotterdam, wordt hard gewerkt aan een project van dertien duurzame woningen. Aan de Benedenstraat en de Koninginneweg maakt straks De Vorstin haar entree: een passende naam voor dit sfeervolle hofje, waarin de bewoners kunnen kiezen uit woningen met een royale tuin en veel omliggend groen.

De Vorstin: een eigentijdse royal à la Máxima

De Vorstin is geen afstandelijke Koninklijke Hoogheid, maar eerder een eigentijdse royal à la Máxima: modern, charmant en uniek in haar soort. De kleinschaligheid en de intimiteit van het hofje geven een persoonlijke sfeer, die in niks doet denken aan de anonimiteit van een Vinex-wijk. De oppervlakte van de woningen – van 113 tot wel 130 m2 – geven alle ruimte voor eigen smaak en inrichting. Alle woningen zijn voorzien van een berging, en worden compleet opgeleverd met een badkamer en een keuken. Uiteraard wordt er duurzaam en gasloos gebouwd. De woningen beschikken over vloerverwarming, een zonnepaneel en een eigen warmtepomp.

De Vorstin houdt van groen. De tuinen hebben royale afmetingen, zeker naar stadse begrippen, en ook de erfafscheiding aan de toegangszijde van de tuin krijgt een natuurlijke begroeiing van hedera en een poortdeur. De tuinen variëren in oppervlakte van 100 tot 240 m2 voor de grootste tuin. Voor de kinderen is er een speeltuin in het hofje.

Wonen in de voortuin van Rotterdam

IJsselmonde wordt ook wel eens de voortuin van Rotterdam genoemd, en dat geldt zeker voor deze locatie. Hier heerst nog de gemoedelijkheid van het dorp, terwijl het eigentijdse stadse leven nooit ver weg is. Heerlijk voor gezinnen en stellen die willen genieten van alles wat het leven te bieden heeft.

Start online verkoop

De online verkoop start dinsdag 14 april, schrijf je hier alvast in en in de zomer van 2021 kun jij al wonen in de voortuin van Rotterdam!

Persoonlijk contact?

Al jouw vragen worden beantwoord tijdens het telefonisch spreekuur op donderdag 16 en vrijdag 17 april van 11.00 – 13.00 uur. Inschrijven kan hier.

Vorig artikel Oud-IJsselmonde never gets old
Volgend artikel Appartement met zicht op de Nieuwe Maas in IJsselmonde