Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Oud-IJsselmonde never gets old

Heden en historie versmelten in dit voormalige dorp aan de Nieuwe Maas

Sinds 1941 hoort IJsselmonde bij Rotterdam, inmiddels een oer-Rotterdamse wijk aan het water. Het is een echt stuk havenstad, met onder andere de voormalige Verolme werf aan de Oostdijk waar velen ooit aan grote zeeschepen werkten. Daarnaast is de wijk het thuis van Feyenoord-supporters, die De Kuip trouw bezoeken. Voor vertier bezoek je De Veranda, voor groen ga je naar het Eiland van Brienenoord óf – net buiten de wijk – het opgeknapte Park De Twee Heuvels. Oud-IJsselmonde never gets old.

Eiland van Brienenoord

Van avontuurlijk spelen in natuurspeeltuin De Blije Bij tot wandelen of hardlopen met zicht op een fantastische skyline én Schotse Hooglanders. Het Eiland van Brienenoord biedt een bijzonder stuk natuur, pal naast de stad en onder de Van Brienenoordbrug. Je kunt er het hele jaar terecht, van picknicken in het voorjaar tot vissen en vogelspotten in het najaar. Bovendien is het een goed én geheel gratis gezinsuitje. Hup, naar het Hoendiep in Oud-IJsselmonde!

Pathé de Kuip

Wie de moeite neemt om buiten het centrum naar de bioscoop te gaan, wordt beloond. Pathé de Kuip aan het Cor Kieboomplein in Oud-IJsselmonde heeft met maar liefst 14 bioscoopzalen heel wat films om uit te kiezen! Bovendien heb je fantastisch zicht, is het geluid geweldig en zijn de stoelen er extra groot en zacht. Dus als die film tegenvalt, doe je gewoon lekker je ogen even dicht. Zin in een filmmiddag of -avond op Zuid? Tram 23 zet je bijna voor de deur af.

Hollywood Café de Kuip

Het Cor Kieboomplein is het ‘entertainment epicentrum’ van Oud-IJsselmonde, met bovengenoemde bioscoop en veel horeca. Waaronder ook Hollywood Café de Kuip, waar je niet alleen goed eet met groepen (een filmdiner bijvoorbeeld), maar ook komt voor live muziek, de Escape Room of voor een potje Glowgolf. Leuk met collega’s of kinderen én een kleurrijke middag of avond gegarandeerd!

Stadion Feyenoord – De Kuip

Sinds 1937 hét icoon van Rotterdam-Zuid en eigenlijk van de hele Maasstad: Feyenoord stadion De Kuip. Deze voetbaltempel is tevens een thuis voor concerten en andere events, en dus altijd een dynamische plek. Voor de komende jaren staat gebiedsontwikkeling Feyenoord City op de agenda, met niet alleen een nieuw stadion met plek voor 63.000 supporters, maar ook meer woon- en sportruimte en een verbetering van mobiliteit. De dynamiek rondom het Feyenoord stadion wordt er dus niet snel minder op!

Het Koetshuis

Het Koetshuis aan de Kasteelweg is – niet verrassend met zo’n straatnaam – een historische plek en een begrip in Oud-IJsselmonde. Vanaf 1072 stonden hier diverse kastelen. Nu staat op deze plek een prachtig pand dat onder andere dient als trouwlocatie. Trouwen kan ook in de naastgelegen monumentale Adriaen Janszkerk. Hoe dan ook is de Kasteelweg een prachtige plek voor een trouwerij, maar er gewoon een vrijblijvende wandeling maken met je geliefde kan natuurlijk ook…

Vorig artikel Appartement met zicht op de Nieuwe Maas in IJsselmonde
Volgend artikel Vrijdag 21 juni start verkoop eengezinswoningen Vlietpark fase 2