Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Samen bouwen aan 75 huurwoningen voor senioren in 110-Morgen

Een groene en rustige buurt met voldoende voorzieningen

In de Rotterdamse buurt 110-Morgen, gelegen in stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek, staan over enkele jaren twee nieuwe woongebouwen met in totaal circa 75 huurwoningen. Dura Vermeer en Habion hebben de handen ineen geslagen om comfortabele en duurzame appartementen te bouwen. Goed nieuws voor de wat oudere onder ons, want de appartementen, gericht op sociale- en middenhuur, zullen voornamelijk worden verhuurd aan senioren.

Hillegersberg-Noord - Bob Degener - 110-Morgen Rotterdam

Rob Tummers, directeur bij Dura Vermeer: “Ik ben trots op dit mooie project en kijk uit naar de langjarige en duurzame samenwerking met Habion. Met de gebiedsontwikkeling 110-Morgen in Rotterdam spelen we perfect in op de krapte en huidige vraag in de woningmarkt. Samen gaan we ervoor om de wijk groener en gezonder te maken.”

Habion-directeur Ton de Rond: “Ik vind het mooi dat we als partners met onze beproefde zelfontwikkelde røringmethodiek woningen kunnen realiseren die aansluiten op de wensen en behoeften van omwonenden, toekomstige bewoners en andere betrokkenen.”

Praten met de buurt

In 2021 zijn Habion en Dura Vermeer gestart met een inspiratiebijeenkomst voor alle toekomstige bewoners en omwonenden. Daarna konden zij gedurende acht weken in wekelijkse werkateliers meepraten over de plannen. Thema’s als het gebouwvolume, architectuurstijlen, doelgroepen, groen en ontmoeten centraal stonden hier centraal. De gemeente Rotterdam en A3 Architecten zijn nauw betrokken bij dit proces.

 

110-Morgen sociale huurwoningen
110-Morgen sociale huurwoningen

In de Rotterdamse buurt 110-Morgen, gelegen in stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek, staan over enkele jaren twee nieuwe woongebouwen met in totaal circa 75 huurwoningen. Goed nieuws voor de wat oudere onder ons; de appartementen, gericht op sociale- en middenhuur, zullen voornamelijk worden verhuurd aan senioren.

Lees meer

110-Morgen

110-Morgen is een groene buurt in de wijk Hillegersberg-Noord. De Honderdentienmorgen (ook wel honderdtienmorgen of 110 morgen) is een eeuwenoude polder van zo’n 85 hectare, die in 1772 is drooggemalen. De naam? Die heeft te maken met de afmetingen van de polder: die is namelijk 110 morgen groot. De morgen is een oude oppervlaktemaat!

De typische na-oorlogse buurt met lage flats en eengezinswoningen werd in de jaren ’50 aangelegd tussen Hillegersberg en Schiebroek. Sinds het begin van de 21e eeuw is er behoorlijk wat nieuwbouw bijgekomen. Openbaar vervoer, een supermarkt en de gezellige Bergse Dorpsstraat liggen in de nabije omgeving.

Meer informatie

Ben je op zoek naar een sociale huurwoning in Rotterdam, schrijf je dan in op WoonnetRijnmond. Zodra je bent ingeschreven, kun je reageren op beschikbare sociale huurwoningen. Zodra de nieuwe huurwoningen van Habion in 110-Morgen klaar zijn, zullen deze hier ook worden aangeboden. De start bouw wordt verwacht in januari 2024. Deze neemt circa anderhalf jaar in beslag.

Vorig artikel Vrijdag 21 juni start verkoop eengezinswoningen Vlietpark fase 2
Volgend artikel Vrijdag 21 juni start verkoop eengezinswoningen Vlietpark fase 2