Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuwe ervaringen en ontmoetingen op Pendrecht

Een wijk voor ontdekking en ontmoeting

Van de plantenwereld en paardenstallen tot de Punjab Cricket Club: Pendrecht is een wijk vol ontdekkingen en nieuwe ontmoetingen. Laat je kind onbezorgd los in de Ballebak Zuid voor een eerste klim- en klauteravontuur óf in het Arboretum voor een kennismaking met alles dat groeit en bloeit. Bestudeer alledaagse landbouwdieren van dichtbij óf aanschouw het wat minder alledaagse tafereel van cricket. De plekjes op Pendrecht zijn zo divers als de bewoners van de wijk!

Bron: website Ballebak

De Ballebak Zuid

Toegeven: eigenlijk zijn we jaloers op kinderen die ongeremd mogen rollen in de Ballebak aan de Charloisse Lagedijk. Dit overdekte speelparadijs voor peuters, kleuters en tieners biedt vier etages aan speelplezier. Ideaal op een regenachtige dag, maar bij mooi weer is er ook een speelterrein buiten. Kinderen blijven er het liefst wonen! Springkussens, ballenbakken, klimmuren, klautertoestellen en glijbanen: de droom van elk kind. En elke ouder, die even rustig (en wat afgunstig) kan toekijken.

Bron: facebookpagina Arboretum Pendrecht

Arboretum Pendrecht

Bij Arboretum Pendrecht groeien niet alleen planten, maar ook groene vingers! Jong en oud komt hier in aanraking met de wondere wereld van zaden, bollen, zaaien en oogsten. Ook scholen uit de buurt komen er om samen groenten en fruit te verbouwen. Dat is leuk, leerzaam en, met wat geduld, ook lekker! Het arboretum is een groene oase aan de rand van de wijk en dus makkelijk bereikbaar en toegankelijk voor iedereen die in de buurt woont. Ook tuinieren? Al voor 42,50 per jaar huur je een tuin!

Bron: website Manege Drechterweide

Manege Drechterweide

Aan de Zuiderparkweg in Pendrecht kunnen paardenliefhebbers hun hart ophalen bij Manege Drechterweide. De manege ligt niet midden in de woonwijk, maar in een landelijke omgeving. Omringd door gehinnik en getrappel van paarden en pony’s vergeet je er soms dat je je in Rotterdam bevindt! Hier kunnen liefhebbers terecht voor groeps- of privélessen, voor (een bezoek aan) officiële manegewedstrijden én voor stalling van hun eigen edele dier.

Bron: facebookpagina De Molenwei

Kinderboerderij de Molenwei

Aan de rand van het Zuiderpark is Kinderboerderij de Molenwei dé plek waar kinderen met dieren als schapen, geiten en konijnen in contact komen. Een ideaal uitje, ook als je niet in de buurt woont. De vaak gratis activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk en op woensdagmiddag worden er kinderfeestjes gevierd! Basisscholen uit Pendrecht maken gebruik van het lescentrum voor natuuronderwijs. Laat je niet afschrikken: ook volwassenen die met koeien of konijnen willen knuffelen zijn zeer welkom!

Bron: website PCCR

Punjab Cricket Club Rotterdam

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar de Punjab Cricket Club Rotterdam (PCCR) bestaat al 24 jaar. De club streeft, met multicultureel Pendrecht als thuisbasis, een mix van verschillende culturen na in haar ledenbestand. Naast goede prestaties wil PCCR een plek van plezier in Pendrecht zijn, voor alle recreatieve spelers. Daarom organiseert de vereniging naast de landelijke competities ook eigen toernooien en events. Wees welkom en maak kennis met deze voor velen onbekende sport!

Vorig artikel Verbaas je over de rijke cultuur en natuur van Zinderend Zuidwijk!
Volgend artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.