Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Het stiekeme genieten in Schiebroek

Een bezoek aan Schiebroek saai? Think again!

Was het jou tot op heden onduidelijk waarom jouw vrienden, familieleden of collega’s met kinderen plots verhuisden naar Schiebroek? Na onderstaande zal het je meer dan helder zijn. Hoewel iets verder van het centrum van Rotterdam, heeft Schiebroek zijn bewoners veel te bieden. En voor je het weet doe je je boodschappen alleen nog maar op de Peppelweg en breng je weekend na weekend door in het Plaswijckpark. Told you so!

Bron: website Plaswijckpark

Plaswijckpark

Voor 12 euro per dag (of 52 euro per jaar) kan je van 10 tot 19 uur je lol op in het Plaswijckpark. Eigenlijk heb je aan een dag niet genoeg. Binnen speel je in de ballenbak en tussen de kussens, buiten ga je met een treintje over het terrein, maak je een rit in de draaimolen of een vaartocht in de rondvaartboot. In de zomer koel je af in het zwembad. Opgedeeld in ‘Speelwijck’, ‘Dierenwijck’ en ‘Wandelwijck’ is er genoeg te ontdekken. Pas op: één bezoek smaakt naar meer.

Bron: website De Wilgenhof

Kinderboerderij De Wilgenhof

Kinderboerderij De Wilgenhof, naast het Berg- en Broekpark, laat al veertig jaar kinderen (en volwassenen) kennis maken met boerderijdieren. Net als een programma over duurzaamheid, energie, water en groen is er ook een lesprogramma dat basisschoolkinderen meer vertelt over dieren, planten, voeding, landbouw en milieu. Ga er kijken en maak kennis met boerderijkat Wendy, Lakenvelderkoeien Lenneke en Lotte, fjordenpaarden Jerika en Taiga en Groot York-varkens en gezusters Bea en Truus.

Bron: website De Torteltuin

Speeltuin De Torteltuin

Het is groots, het is groen, het is gezellig. Het is speeltuin De Torteltuin! In het Melanchtonpark aan de Van Enckevoirtlaan in Schiebroek vind je een avontuur voor groot en klein. Van (XXL) zandbak tot een grote klimtoren om te bedwingen, je kunt hier kinderen van 2 tot 12 zeker een leuke middag bezorgen. En jezelf ook, met een kop koffie op het terras hou je jouw kroost in de gaten. Bovendien: elke dag van de week geopend! Bewoners van Schiebroek knijpen in hun handjes met zo’n speeltuin.

Bron: website HCR en website VOC

Sportpark Hazelaarweg

Zeg je sporten in Schiebroek, dan zeg je Sportpark Hazelaarweg. Hier is de grootste Rotterdamse Hockeyclub HCR gevestigd, net als de Rotterdamsche Cricket en Voetbalvereniging, VOC. Drie verschillende sporten binnen één sportpark! Waar cricket voor sommigen toelichting behoeft, zijn er voor voetbal en hockey geen extra woorden nodig. Wel extra plaatsen, vooral bij die laatste. Met de grootste jeugdafdeling van Nederland is een wachtlijst noodzaak. De fameuze hockeyfeesten zijn het waard.

Bron: Google Streetview

De winkels van de Peppelweg

Daar waar de Peppelweg en het Rododendronplein elkaar ontmoeten, is het winkelhart van Schiebroek. Bewoners komen hier voor de supermarkt, bakker, apotheek, een bos bloemen, de kapper, drogist, slijterij, juwelier, speelgoedwinkel, opticien, snackbar, sportschool en een bak koffie. Het lijkt vanzelfsprekend, maar wat een rijkdom om zoveel voorzieningen in je eigen wijk te hebben! Eens ik de week is er bovendien een markt met 48 kramen en nog veel meer verswaren.

Vorig artikel Spelen, shoppen en borrelen in Hillegersberg-Zuid!
Volgend artikel Sporten en spotten in Zestienhoven