Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Spelen, shoppen en borrelen in Hillegersberg-Zuid!

Deze kinderrijke stadswijk voelt meteen als thuiskomen

Hillegersberg-Zuid is een warm bad voor jong en oud: geen wonder dat mensen hier graag wonen! De straten en lanen zijn sereen en boomrijk. Her en der zitten heerlijke speelplekken verstopt, zoals de Koeienspeeltuin en het Melanchtonpark. Deze kindvriendelijke wijk biedt volop mogelijkheden voor de jeugd om zich te vermaken, maar ook volwassenen kunnen hier prima uit de voeten bij fijne bars, winkeltjes en de vele sportmogelijkheden. Op hetkleiwegkwartier.nl staat een overzicht met ondernemers uit de wijk.

Bron: facebook pagina Ver van Hier

Shoppen op de Kleiweg

Een dagje in Hillegersberg-Zuid begint (en eindigt) op de Kleiweg. Hier shop je voor klein en groot. Bij De Blauwe Ballon hangen de rekken tjokvol tweedehands kinderkleding en bij The Little Department Store kun je terecht voor complete outfits, mooie kadoos en speelgoed. Grote mensen slaan hun slag bij Merkwaardig en Galaxy Mode. Ben je op pad met je kroost? Las dan een koffie- en speelstop in bij Ver Van Hier. Voor een lekker vers ijsje, een kop koffie of een milkshake ben je in het ijsseizoen bij De IJswinckel op de Kleiweg aan het juiste adres.

Speeltuin De Torteltuin

In De Torteltuin wil je wonen, want iedereen kan hier op avontuur! Voor de kleintjes is er een grote zandbak, voor grote kinderen staan er skelters en zijn er gevaarlijk spannende klimrekken. Papa’s en mama’s ploffen neer op het terras voor een kop koffie. De Torteltuin organiseert ook activiteiten voor jong en oud. Kortom: een echte plek voor de buurt. Een bezoekje aan het Remisemuseum met historische trams, bussen en metro’s is ook leuk. Je kunt zelfs een ritje Rotterdam maken met een historische tram.

Varen op de Rotte met molen op achtergrond

De Rotte op

Aan de Rotte stap je aan boord met familie, vrienden of collega’s en geniet van een ontspannen dag op het water. Varen langs wuivende rietpluimen, eeuwenoude molens, sluisjes en kades van Rotterdamse wijken. Het riviertje stroomt langs historische plekken en prachtige natuur en biedt uitzicht op de skyline van Rotterdam. Naast varen kan je ook zwemmen, suppen of kanoën. Er zijn meerdere locaties langs de Rotte waar je een sloep, bootje, sup of kano kan huren, bijvoorbeeld bij De Admiraal of Jachtwerf Wurth. Een kaart met vaarroutes vind je hier.

Monk Rotterdam Ceintuurbaan boulderen klimster aan de muur

Voor iedere sportfan

In Hillegersberg Noord kan je op sportgebied echt je hart op. Heerlijk een rondje buiten rennen, fietsen of wandelen door het Melanchtonpark of langs de Rotte. Binnen sport kan bij één van sportscholen aan de Ceintuurbaan, zoals bij het populaire Monk Rotterdam, waar ervaren klimmers en beginners vanaf 6 jaar kunnen boulderen (spectaculaire tak van klimsport). Of wat dacht je van een balletje slaan vanaf de driving range van Golfcenter Seve. Haal je emmertje met ballen en probeer in de vakken te mikken. De resultaten bespreek je erna met een hapje en drankje.

Meer informatie over de wijk Hillegersberg Zuid

Op onze wijkenkaart kun je precies zien waar de wijk ligt en kan je inzoomen naar de nieuwbouwprojecten. Zo weet je ook meteen of er nog nieuwe woningen in de wijk bij komen.

Vorig artikel Bouw huurwoningen in Dukdalf op Zuid gaat binnenkort starten
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?