Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Een dagje weg naar de Noordzeeweg

Wind, water en ‘we want more!’

Tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal ligt de Noordzeeweg. Hier waan je je op een onbewoond eiland, met aan de ene kant grote zeeschepen die voorbij varen en aan de andere kant het Calandkanaal, waar schepen richting het Europoortgebied koersen. Veel natuur en vergezichten dus, maar toch zijn alle stadse voorzieningen op een steenworp afstand te vinden.

Bron: website Educatief Informatie Centrum Mainport

Educatief Informatie Centrum Mainport Rotterdam

Tijdens je tocht over de Noordzeeweg zou je bijna vergeten dat bij het bestieren van zo’n grote haven heel wat kennis en kunde komt kijken. Het Educatief Informatie Centrum Mainport Rotterdam heeft daarom als doelstelling om meer kennis over én affiniteit met die havens realiseren. Op allerlei manieren – van verjaardagsfeestjes en colleges tot exposities en de Wereldhavendagen – stelt Mainport Rotterdam het reilen en zeilen van de havens centraal. Het is met recht iets om trots op te zijn.

Bron: Pinterest pagina Rozenburg

Calandpark Langtong Rozenburg

Landtong Rozenburg heeft een unieke ligging tussen de haven, natuur en het water. Op het eerste gedeelte van de Landtong (pal naast EIC Mainport Rotterdam) vind je het Calandpark. Het is hier spelen en struinen wat de klok slaat! Er zijn avontuurlijke speel- en klimtoestellen voor kinderen, middenin de natuur. Her en der staan bankjes en picknicktafels, voor de nodige rustmomenten tussen het spelen door. Het is de ideale stop tijdens een fietstocht, maar ook een leuke eindbestemming op zich.

Bron: website EMCR

Modelvliegclub EMCR Rozenburg

Voor wie genoeg heeft van het staren naar schepen, is er modelvliegclub EMCR Rozenburg. Voor grote en kleine vliegtuig-verliefden is dit sinds 1972 de place to be, pal aan de Noordzeeweg. Hier komt jong en oud om hun modelvliegtuig te testen die ze de afgelopen maanden – zo niet jaren – bouwden. Dat gaat meestal goed en af en toe fout, maar is altijd leuk om te zien. Zo nu en dan is er een ‘snoepdropping’ voor kinderen, want toffees uit een vliegtuig smaken nóg zoeter.

Bron: website Het Kompas

Cafetaria Het Kompas

Met zo’n uitzicht heb je weinig poespas nodig, heeft de eigenaar van Cafetaria Het Kompas misschien gedacht. Geef ‘m ongelijk! Het is een dankbare plek om te genieten van prettige uitzichten en patatjes, daar op het puntje van de Landtong. Deze snack spot is opgebouwd uit twee portocabins, omringd door een fijn terras waar je uit de wind geniet van kolossale boten en bitterballen. Tip: wacht hier op je dooie gemakje op de veerboot naar Hoek van Holland.

Fast Ferry naar Hoek Van Holland

De Fast Ferry is er heus niet alleen voor noodzaak: pak de veerboot eens voor vermaak! Sinds 2008 vaart deze snelle jelle tussen de Landtong, Pistoolhaven, Maasvlakte en Hoek van Holland. Ook zonder dringende reden is een reis tussen deze haltes meer dan de moeite waard. Een tocht met de Fast Ferry biedt namelijk een prachtig zicht op de schepen in de Nieuwe Waterweg. Een prima en betaalbaar dagje uit dus. Een dagretour kost je slechts 5,60 euro.

Vorig artikel De beste stops tijdens je eilandhop naar Rozenburg
Volgend artikel ZOHO: nieuwe buurt voor wonen en ruimte voor creatieve makers