Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De beste stops tijdens je eilandhop naar Rozenburg

Laat je meevoeren langs landtongen, meren en beesten

Het zijn eigenlijk eilanders, de bewoners van Rozenburg. De buurt, tot 2010 een zelfstandige gemeente, wordt omsloten door industrie van het Botlekgebied en de Europoort. De bewoners genieten er, met het Brielse Meer en de Landtong Rozenburg, juist volop natuur en vele buitensport mogelijkheden. Daar kan ook jij je voordelen mee doen met deze hop-en-stop. Tip: de mountainbikeroute over de Landtong is een schot in de roos. Goede reis!

Bron: facebook pagina Pizzeria La Sicilia

Pizzeria La Sicilia

Menig inwoner van Rozenburg bezoekt regelmatig La Sicilia Ristorante Pizzeria aan de Emmastraat. Dit vertrouwde adres wordt bestierd door Gino, wiens passie zijn restaurant en lekker eten is. Gezellige sfeer, daar gaat het hem om. Ed zorgt voor het goede eten. Hij specialiseerde zich in de Italiaanse keuken en dat proef je. Pizzabakkers Mark en Fabrizio zorgen voor knapperige pizza’s, maar ook voor huisgemaakte tiramisu en verse zeevruchten zit je er goed. Buon Appetito!

Bron: Google Streetview

Landtong Rozenburg

Tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal ligt Landtong Rozenburg. Hier waan je je op een onbewoond eiland, met aan de ene kant grote zeeschepen die voorbij varen via de Nieuwe Waterweg en aan de andere kant het Calandkanaal, waar schepen richting het Europoortgebied koersen. Wat doe je daar dan behalve bootjes kijken? Je speelt in het Calandpark, struint door de natuur, skate langs de Nieuwe Waterweg of stapt op de fiets. Met geluk heb je het (altijd aanwezige) windje in de rug.

Bron: website WMVR

Wieler- en Mountainbikevereniging Rozenburg

De leden van de Wieler- en Mountainbikevereniging Rozenburg (WMVR) maken logischerwijs dankbaar gebruik van de hierboven beschreven Landtong Rozenburg. Hier ligt namelijk een prachtige mountainbikeroute van bijna twee kilometer lang, met veel klimmetjes, technical trail features (TTF’s) van eikenhout en rotsen. Bij de vereniging zijn ook diverse clinics en groepsfietstochten te volgen. Het avontuur wacht!

Bron: Google Streetview

Brielse Meer

Vlak onder de Europoort ligt het Brielse Meer: een uniek meer vanwege het grote oppervlak (maar liefst 10 kilometer) aan zoet water. Hier komen allerlei watersporters bijeen, vanwege de goede zwemvoorzieningen, mogelijkheid om te surfen, duiken en vanwege de diverse jachthavens, campings en horeca. Maar je hoeft het water niet op om ervan te genieten! Ook te voet of per fiets vermaak je je hier prima. Ben je in de buurt? Bezoek ook de oude vestingwerken van Brielle.

Bron: website De Beestenboel

Kinderboerderij De Beestenboel

Sinds 1980 is kinderboerderij de Beestenboel een populaire
plek in Rozenburg. De boerderij is gratis toegankelijk, veilig en heeft – naast allerlei beesten – een splinternieuwe speeltuin met allerlei mooie speeltoestellen. Er is zelfs een rolstoeltoegankelijke vogelnestschommel! Elke derde maandag en vrijdag van de maand is er bovendien een speciaal peuteruurtje vanaf 10 uur, georganiseerd door vrijwilligers. De ouders? Die drinken een kop koffie of thee bij Theehuis ‘t Vliertje.

Vorig artikel Een dagje weg naar de Noordzeeweg
Volgend artikel Vooraankondiging Openbare Tenders