Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Maak kennis met Vaes Finance – specialist in nieuwbouwfinanciering

Begeleiding van een financieel adviseur is vaak geen overbodige luxe

Sta je op het punt om de nieuwbouwwoning van je dromen te kopen in omgeving Rotterdam? Of ben je nog oriënterend? Grote kans dat je ergens in het proces kennis maakt met Vaes Finance, specialist in nieuwbouwfinancieringen. Deze onafhankelijke financieel adviseur is namelijk nauw betrokken bij verschillende nieuwbouwprojecten in de regio. Eigenaar Chris Vaes vertelt hoe je kunt profiteren van de expertise en het professionele netwerk van Vaes Finance – of je nu projectontwikkelaar of (potentiële) koper bent.

Als je kiest voor nieuwbouw, kom je al snel voor financiële uitdagingen te staan die bij bestaande bouw niet aan de orde zijn. Daar weet Chris Vaes alles van: “Dankzij de jarenlange ervaring en gerenommeerde samenwerkingspartners, zoals TW3 Makelaars, Stebru en Heijmans, kennen wij de markt door en door en weten onze adviseurs als geen ander hoe ze je in jouw situatie van dienst kunnen zijn. Bijvoorbeeld met advies over dubbele lasten, een hypotheekverklaring en scherpe rentes met een langere offertegeldigheidsduur bij specifieke geldverstrekkers.”

Werk je als projectontwikkelaar samen met Vaes Finance? Dan weet je zeker dat je met de juiste mensen aan tafel zit. Zo sluit de onafhankelijk financieel adviseur geen geldverstrekkers uit en adviseren zij de (potentiële) kopers dermate, dat de kans op ontbinding van de koop aanzienlijk kleiner is.

Voor jou als (potentiële) koper – of je nu een starter, doorstromer of pensionaris bent – is het vooral prettig om te weten wat er allemaal komt kijken bij de financiering van een nieuwbouwwoning, dat is namelijk niet niks! “Waar je bij bestaande bouw een koopsom en kosten koper betaalt, geldt voor nieuwbouw dat je rente (en aflossing) betaalt zodra de bouwtijd start,” legt Chris uit. “Daarentegen worden nieuwbouwwoningen tegenwoordig opgeleverd met een zeer gunstig energielabel, waardoor de leencapaciteit uitbreidt tot wel € 50.000. De komende 10 tot 15 jaar heb je bovendien geen onderhoudskosten, alles is tenslotte gloednieuw,” vervolgt hij. “Verder krijg je bij sommige nieuwbouwprojecten voorrang bij de toewijzing van een woning als je een hypotheekverklaring indient. Ook daarvoor kunnen kopers van nieuwbouw aankloppen bij Vaes Finance.”

Stel je voor dat je dit alles zelf moet uitzoeken en regelen. Er komt een moment dat je door de bomen het bos niet meer ziet of onnodig financieel risico loopt. Begeleiding van een financieel adviseur is in dit geval geen overbodige luxe!

Nieuwbouwproject De Scharnier op Katendrecht

Nieuwbouwproject MIX in Het Lage Land

Meer weten over de mogelijkheden van Vaes Finance

Momenteel is Vaes Finance nauw betrokken bij verschillende nieuwbouwprojecten, zoals in Rotterdam De Scharnier, Nieuw Kralingen, MIX, Piekstraat, De Kuil, ZuideR Carré, Bright City Living, Wilgenplantsoen en Ambachtshof. Naar verwachting wordt hun portfolio na de zomerperiode aangevuld. Op de hoogte blijven? Kijk op www.vaesfinance.nl/nieuwbouw.

Vorig artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar
Volgend artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar