Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Dineren op een exclusief dakterras van een monument

Mike en Marvin verruilen hun leven in een dorp voor een penthouse in Rotterdam

Op een woensdag las Marvin (33 jaar) over het bijzondere project: wonen in de kerk aan de Burgemeester Baumannlaan in Overschie. De volgende ochtend kreeg hij een mail met informatie en de mogelijkheid om in te schrijven. Dit deed hij direct en zonder overleg met zijn partner Mike (45 jaar). Hij schreef hen in voor het penthouse met dakterras. Dat laatste was een schot in de roos want dat dakterras voldeed aan de voorwaarde die Mike stelde: kunnen genieten in de zon. Binnen de kortste keren waren ze ingeloot. Nu zijn ze de trotse kopers van één van de 29 appartementen op een unieke woonplek.

“We hebben hier alles om de hoek”

Marvin komt oorspronkelijk uit Utrecht en had de wens om het stadsleven weer te ervaren. Mike is het dorpsleven altijd gewend geweest maar wilde ook de stap naar een stad maken. Allebei waren ze het erover eens dat dit Rotterdam zou worden. “Wij hebben hier veel vrienden en die wonen straks op fietsafstand”. Van de centrale ligging in Rotterdam worden ze gelukkig. “We hebben hier alles om de hoek”. Dit in tegenstelling tot Noordeloos, het dorp waar zij nu nog wonen: daar is uitsluitend een bakker te vinden. In Overschie zullen ze hun hart ophalen. Op loopafstand kunnen zij boodschappen doen bij drie supermarkten en verschillende buurtwinkels. In de directe nabijheid zijn ook scholen, sportvoorzieningen en een bibliotheek te vinden. Een ontspannen wandeling maken kan in het groen van het Sidelingepark. Het centrum van de stad bereik je in 15 minuten per fiets, auto of met het openbaar vervoer.

Deze locatie geeft een karakteristiek stukje stad weer

Door te verhuizen naar een stad, leveren de mannen de ruimte en een stukje authenticiteit van een dorp in. Mike had daarom een ‘absolute extra’ waar het nieuwe huis aan moest voldoen: “Ik wil ’s avonds thuiskomen en in de zon kunnen eten”. Lachend wordt hier aan toegevoegd: “En dat is gelukt!”. Overschie mag dan wel geen dorp zijn, maar deze locatie is een karakteristiek stukje stad. De sfeer en het karakter van het kerkgebouw waarin de luxeappartementen zich bevinden, blijven intact. Zowel het gebouw als deze heren gaan hier een nieuwe toekomst tegemoet.

Samen koken aan de Burgemeester Baumannlaan

Wat Marvin en Mike heel belangrijk vinden is de keuken. “We houden van etentjes geven met vrienden én mensen die we niet kennen. Die brengen we dan samen. Daarom willen we de keuken in het appartement groter maken”. Mike legt uit hoe zij etentjes met vrienden organiseren. “We komen samen op zaterdag om 14.00 uur. Ik koppel je aan een vriend die je niet kent. Samen maken jullie een gang voor het diner klaar. Dat beslissen jullie op dat moment en dan gaan jullie samen hiervoor boodschappen doen. Dat is hier ideaal, want je loopt naar beneden: slager, groenteboer, alles heb je bij de hand. Daar kijk ik enorm naar uit”. Ze kunnen niet wachten om hier met iedereen te koken. “Grote tafel op het dakterras, daar eten: yeah!”

Tuinappartementen met de luxe van een eigen tuin

Elk appartement is anders en heeft zijn eigen charme. Zo beschikt het penthouse van Marvin en Mike over een dakterras en hebben de tuinappartementen weer de luxe van een eigen tuin of terras. De woningen op de eerste verdieping hebben allemaal de mogelijkheid om een vide te realiseren achter de dubbelhoge boogramen. Ook kun je kiezen voor een appartement met oorspronkelijke boogramen, kolommen en togen die zorgen voor de unieke sfeer van het kerkgebouw. Uiteraard bieden de appartementen eigentijds wooncomfort en energieverbruik. Het grote glas-in-lood-rozetraam dat je bij binnenkomst ziet is toch wel hét visitekaartje van dit gebouw.

Meer informatie

Er zijn nog appartementen beschikbaar voor degenen die – net als Marvin en Mike- interesse hebben in het wonen op een bijzondere, centrale plek in Rotterdam. Kijk voor meer informatie op ww.wonenindebaumannkerk.nl of neem contact op met TW3 Makelaardij via 010 – 300 71 17.

Vorig artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.
Volgend artikel Stad en land in Overschie