Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Stad en land in Overschie

Vijf tips voor heerlijk toeven in Overschie

Met aan de ene kant het kleinschalige, vriendelijke karakter van een dorpsgemeenschap en aan de andere kant het stadsleven, is het heerlijk toeven in Overschie. Wij hebben vijf tips voor je op een rij gezet.

Bron: Arnoud Verhey

Park16Hoven

Trek erop uit om de natuur vlakbij de stad te ontdekken. Want een ding is zeker: je bent zó buiten in Overschie. Langs de rivier de Schie ben je in een half uurtje in Delft of in natuurgebied Midden-Delfland. Het avontuurlijke park van Park16Hoven, met zijn laantjes, trimparcours, fluitenkruidbos, ontdekplekken, rosarium en ruiter- en schelpenpaden, is een groene parel.

Bron: Peter Schmidt

Sporten doe je hier!

Lekker baantjes trekken, aquajoggen of moonlightzwemmen in het overdektezwembad van Overschie. Hardlopen kan in het Sidelingepark of in Park16Hoven en een balletje slaan doe je op tennispark Over de Schie. Maar je kunt er ook lid worden van een voetbal-, watersport- of andere sportvereniging. Keus genoeg.

Bron: Speeltuin Levenslust

Speeltuin Levenslust

In speeltuin Levenslust spelen kinderen in miniaturen van Rotterdam, zoals de Van Brienenoordbrug, de Erasmusbrug en vliegveld Rotterdam The Hague Airport, compleet met twee vliegtuigen én een speelhelikopter. Ook zijn er elke woensdagmiddag activiteiten zoals knutselen, bingo of atletiek clinics. Tevens zijn we ook buurthuis met diverse activiteiten.En dan is er ook nog de speeltuin Schiewijk, ook wel de gezelligste speeltuin van Overschie genoemd, met musical- en knutselclubs en kinderdisco.

Bron: Arnoud Verhey

Kunstrondje

Wist je dat Overschie een eigen kunstroute heeft? Iedere eerste zondag van de maand zetten kunstenaars in Oud-Overschie hun ateliers open en kun je hun werk bewonderen. Schilderijen, keramiek, glaswerk, sieraden en kleikunst: het aanbod is gevarieerd. In museum oud-Overschie, eveneens deelnemer aan het kunstrondje, ontdek je de geschiedenis van Overschie en zie je hoe mensen er vroeger leefden. Gratis toegang!

Bron: café In den Berkebrom

In den Berkebrom

Overschie staat al vanaf de tiende eeuw op de kaart. Tal van historische en authentieke huisjes zijn bewaard gebleven, met in de Overschiese Dorpsstraat café In den Berkebrom. Het oudste café van Rotterdam uit 1627. De kans is grootdat je op dezelfde kruk zit waar ooit Napoleon Bonaparte zijn biertje dronk. Maar je kunt er ook terecht voor een lekkere maaltijd.

Vorig artikel Hop, in galop door het grasland van Noord-Kethel
Volgend artikel Oneindig turen naar de lucht in Landzicht