Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Als een vis in het water aan de Louis Pregerkade

Jop, Teresa en Noah wonen het liefst dichtbij familie, vrienden én het water

De Maas heeft een sterke aantrekkingskracht op Jop Spoelstra en Teresa Boons. Ze ontmoetten elkaar in de Oude Haven. De rivier was vervolgens hun stille getuige toen ze verkering kregen, zich verloofden en trouwden. Niet gek dus dat ze zich in juni 2015 vestigden in de buurt Kop van Zuid-Entrepot, met zicht op het water.

Na een etentje vroeg Jop ‘zijn’ Teresa ten huwelijk op de Erasmusbrug, daar waar hij haar jaren ervoor ook verkering vroeg. Ze zei ‘ja’, ze trouwden in de Lambertuskerk in Kralingen en vierden feest in het Schielandshuis. Ze wonen nu vlakbij de brug en kijken vanuit hun appartement aan de Louis Pregerkade uit op de Entrepothaven. Jop: “Dit uitzicht is toch fantastisch?” Sinds 2017 woont zoontje Noah er ook.

Jop en Teresa wilden de levendigheid van Rotterdam nog niet achter zich laten

“Mijn vader woont hier vlakbij, dus we kenden de buurt,” zegt Jop. De buurt is voor het stel nooit een discussiepunt geweest: allebei zijn ze tevreden over de ligging en omgeving. Beide studeerden ze in Utrecht, waar Teresa nog steeds werkt. Toen ze besloten te trouwen, begon de zoektocht naar een woning dus allereerst in omgeving Utrecht. Jop: “We keken naar Utrecht, Rotterdam en alles ertussenin.” Teresa vult aan: “Vleuten, een dorp vlakbij Utrecht, was logisch. We vonden de buurt leuk en zagen mooie nieuwbouw tegen een lage huurprijs.” Maar toen ze er gingen kijken, had het niet de levendigheid en het soort mensen dat ze zochten in hun woonwijk. Jop: “De overgang van stads Rotterdam naar Vleuten zou te groot zijn en bovendien bevindt onze sociale kring zich voornamelijk hier.”

Veel jonge kinderen aan de kade

Toen zagen ze hun huidige huis te huur staan. Op basis van de omgeving en ondanks de onaantrekkelijke foto’s, vroegen ze een bezichtiging aan. Het appartement – gebouwd vlak voor 2000 – bleek in het echt veel mooier. Na een goede schoonmaakbeurt en likje verf vond de verhuizing plaats. Leuk aan het appartementencomplex vinden ze dat er van alles woont. “Dit is een vrije sector huurwoning, maar je hebt hier ook koop en sociale huur. De sfeer is gemoedelijk en iedereen woont hier goed samen. Wij hebben in ieder geval nooit last van buren, behalve als Feyenoord speelt,” lacht Jop. Met de buren onder, boven en op dezelfde verdieping heeft het stel goed contact. Jop: “Er wonen hier veel stellen van onze leeftijd die ook aan kinderen beginnen.” Mede om die reden denken Jop en Teresa dat er een redelijk groot verloop is binnen het complex. Hij snapt het. “Langzaamaan verlangen wij ook naar een huis met tuin. Al wonen we hier prachtig en met 100 m2 best ruim. Daarom hebben we geen haast.”

Er wonen hier veel stellen van onze leeftijd die ook aan kinderen beginnen.

Gezwicht voor het uitzicht

Bij voorkeur blijven ze in Rotterdam, vertelt Teresa. Ze houden van de stad. “Ik groeide op in Kralingen, Jop in Capelle aan de IJssel.” Jop vult aan: “Maar ik ging naar het Montessori Lyceum, vlakbij Rotterdam Centraal.” Jop werkt nu in Gouda, Teresa in Utrecht en beide rijden ze voor hun werk het hele land door. “Rotterdam is voor ons een goede basis. We hebben een voorkeur voor deze buurt, het Centrum of Noord.” Het nieuwe huis van Jop en Teresa zou dus in dezelfde wijk kunnen staan. Jop: “We kijken vaak kwijlend naar de woningen hier pal tegenover, maar ik betwijfel of die binnen ons budget passen. Ik zou hier in ieder geval met alle liefde blijven wonen. Qua reistijd leveren we er dan wat op in, maar ik woon hier met veel plezier en houd erg van het water en het uitzicht.”

Vorige week liep ik met de kinderwagen naar het Eiland van Brienenoord

Als Jop thuis werkt en met Noah is, blijft hij graag in de buurt en maakt hij lange wandelingen. “Vorige week liep ik met de kinderwagen naar het Eiland van Brienenoord, een prachtig natuurgebied met Schotse hooglanders. Het was de flinke wandeling waard.” Op andere dagen loopt hij door het Buizenpark op Katendrecht naar het ss Rotterdam en in het weekend zoeken ze de Fenix Food Factory op. Ze klinken zo tevreden, waarom willen ze ook alweer verhuizen? Jop: “We willen hier niet per se weg, maar wel graag iets kopen in plaats van huren.”

Dichtbij vrienden en familie

“We willen dat Noah straks makkelijker kan buitenspelen. Dat kan in een tuin zijn, maar ook in een autoluwe straat,” zegt Teresa. Het stel noemt een naastgelegen straat als goed voorbeeld. “Je hebt daar een huizenblok met tuinen die op elkaar aansluiten. Die mensen hebben meer contact met elkaar en organiseren met de buurtvereniging allerlei kinderactiviteiten, zoals een zomerkamp.” Iets dergelijks lijkt het stel een mooie volgende stap. Daarom kijken ze naast huizen ook alvast naar scholen voor Noah. Je kunt er volgens Teresa (ze studeerde Onderwijskunde) niet vroeg genoeg bij zijn. Over vroeg gesproken: zowel Teresa als Jop gaan vroeg op pad voor hun werk. Teresa: “Als ik om 9 uur in Utrecht wil beginnen, moet ik om 7.15 uur de deur uit.” Des te fijner is het dat bij thuiskomst het eten klaarstaat, vertelt Jop. “Beide oma’s wonen dichtbij, passen wekelijks op en zorgen dan voor een heerlijk maaltje.” Nóg een reden om in Rotterdam te blijven.

Vorig artikel De stad als speelterrein op de Kop van Zuid
Volgend artikel Voor plezier ga je naar de Kop van Zuid