Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Start bouw sociale huurwoningen Wildenburg in Zuidwijk

Laatste nieuwbouw van de gebiedsontwikkeling in de Burgen

In Rotterdam Charlois in de wijk Zuidwijk ligt ‘de Burgen’. Hier bouwde Hef Wonen de afgelopen jaren al verschillende nieuwbouwprojecten, zoals Hof van Zuidwijk West en Schuilenburg-Britsenburg (Parel van Zuidwijk). Nu is Hef Wonen begonnen aan de bouw van 110 sociale huurwoningen in project Wildenburg. Dit is de laatste nieuwbouw die onderdeel is van deze gebiedsontwikkeling. De verhuur van de woningen loopt via Woonnet Rijnmond en start meestal een aantal maanden voor oplevering (verwacht eind 2024).

Woongebouwen Wildenburg

Langs de Wildenburg, Keyenburg en Denenburg worden drie woonblokken met in totaal 110 appartementen gebouwd. De woongebouwen verschillen in hoogte. Langs de Wildenburg komt een gebouw met zes verdiepingen (zeven bouwlagen). Aan de Denenburg en Keyenburg komen gebouwen met drie verdiepingen.

Er komen twee- drie- en vierkamerappartementen in de nieuwe woongebouwen. Naast een woonkamer met open keuken en in de meeste gevallen een bijkeuken heeft het grootste deel van de woningen (96) twee slaapkamers. Er zijn twee woningen met 3 slaapkamers en twaalf woningen met 1 slaapkamer.

Op de binnenplaats, tussen de gebouwen in, komen groenvoorzieningen, parkeerplaatsen en bergingen. Op het dak van de bergingen komt een binnentuin voor de bewoners van het gebouw.

Sociale huur

De appartementen worden sociale huur appartementen en worden verhuurd via Woonnet Rijnmond. Het is nog niet bekend wanneer de woningen voor verhuur worden aangeboden.

Voor sociale huurwoningen geldt een maximum inkomen. Je komt in aanmerking voor een sociale huurwoning als je alleenstaand bent en niet meer dan € 44.035 per jaar aan inkomen hebt (prijspeil 2023). Voor een meerpersoonshuishouden geldt een inkomensgrens van € 48.625 per jaar (prijspeil 2022). In het artikel Sociale huur op Wonen in Rotterdam lees je meer over de voorwaarden voor sociale huur.

Meer informatie

De bouw van Wildenburg zal naar verwachting in het najaar van 2024 klaar zijn. Wil je meer weten over deze woningen en volgen hoe de bouw verloopt, dan kun je naar de website gaan van Hef Wonen. Daar vind je de contactgegevens voor meer informatie.

Wildenburg
Wildenburg

In Rotterdam Charlois in de wijk Zuidwijk ligt ‘de Burgen’. Hier bouwde Hefwonen de afgelopen jaren al verschillende nieuwbouwprojecten, zoals Hof van Zuidwijk West en Schuilenburg-Britsenburg (Parel van Zuidwijk). Nu is hefwonen begonnen aan de bouw van 110 sociale huurwoningen in project Wildenburg nieuwbouw. Dit is de laatste nieuwbouw die onderdeel is van deze gebiedsontwikkeling. De verhuur van de woningen loopt via Woonnet Rijnmond en start meestal een aantal maanden voor oplevering (verwacht eind 2024).

Lees meer
Vorig artikel Verbaas je over de rijke cultuur en natuur van Zinderend Zuidwijk!
Volgend artikel Vrijdag 21 juni start verkoop eengezinswoningen Vlietpark fase 2