Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Welschen 2: Modern wonen in een buurt met ambities

Acht portiekflats in Overschie worden uitgebreid verbouwd.

Acht portiekflats aan de Patijnstraat, Van Noortwijckstraat en Van Adrichemweg in Overschie worden uitgebreid verbouwd onder de naam Welschen 2. De 320 huurwoningen die nu in slechte staat zijn, worden omgebouwd tot 285 moderne huurwoningen die voldoen aan de eisen van deze tijd. Daar knapt de hele wijk van op.

Welschen 2 werd onlangs beloond met de tweede Rotterdamse Architectuur Publieksprijs. Het publiek schreef: ‘Mooi hoe sociale structuren in stand blijven en oude blokken een prachtig nieuw leven krijgen’.

Welschen 2 Woonstad Rotterdama

Grote verbouwing

In augustus 2020 is het project van start gegaan. De eerste 84 sociale woningen en het buurtpunt in de Patijnstraat zijn al verbouwd en klaar. Er komt ruimte voor verschillende typen huishoudens: van alleenstaanden tot gezinnen. Het werk aan de twee volgende flats, Patijnstraat 1 t/m 20, is in de zomer van 2021 gestart. Per jaar worden er ongeveer 80 woningen aangepakt.

Welschen 2 - wonen in Rotterdam

Modern, energiezuinig en sociaal wonen

Er komen woningen met een lift, deze zijn geschikt voor mensen die moeite hebben met traplopen. In de flats aan de van Noortwijckstraat en Van Adrichemweg komen woningen met twee verdiepingen die ruimte bieden voor het hele gezin. Het past in Overschie, waar wordt gewerkt aan gemengde buurten met meer woonkwaliteit. De verwachting is dat de verbouwing van alle woningen klaar is in 2024.

Dit levert de verbouwing op:

  • Meer ruimte en meer licht in de woningen
  • Nieuwe keukens, badkamers en toiletten
  • Een nieuwe buitenkant: balkons, meer ramen en een moderne ingang
  • Sociale verbinding met de wijk
  • Energiezuinig & klaar voor gasloos wonen

Er wordt gewerkt aan moderne woningen, maar ook aan sociale verbinding in de wijk. Mensen moeten zich thuis voelen in de wijk en tussen de buurtbewoners. Daarnaast is er een buurtpunt geopend. Hier gaan Pameijer en andere partijen uit de buurt activiteiten organiseren. Bewoners kunnen er terecht met vragen over bijvoorbeeld geldzaken, opvoeding en gezondheid.

Welschen
Welschen

Acht portiekflats in Overschie worden uitgebreid verbouwd. Samen vormen zij het project Welschen 2. De 305 huurwoningen voldoen straks helemaal aan de eisen van deze tijd.

Lees meer

Meer informatie

Wil je meer weten over de vorderingen van het project Welschen 2 van Woonstad Rotterdam? Neem dan een kijkje op de projectsite. Ben je op zoek naar een sociale huurwoning? Schrijf je dan snel in bij WoonnetRijnmond.

Vorig artikel Maak kennis met Overschie en Kleinpolder: knusse wijken waar je je waant in een dorp met de voordelen van de stad
Volgend artikel In 6 stappen naar je eerste huis!