Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Maak kennis met Overschie en Kleinpolder: knusse wijken waar je je waant in een dorp met de voordelen van de stad

Wonen in een diverse en super centraal gelegen wijk

Rotterdam is opgebouwd uit maar liefst 71 verschillende wijken. Van rustig en groen tot bruisend en hip en alles ertussenin. Maar hoe is het echt om in een bepaalde wijk te wonen en wat maakt die wijk zo mooi? Tijd voor een verkenning! Deze keer: Overschie en Kleinpolder.

In deze opbloeiende wijken vind je allerlei woningen. Van historische bebouwing, portiekwoningen, gezinswoningen tot aan riante villa’s. Als je ergens een grote diversiteit kunt vinden, is het in Overschie en Kleinpolder. Je vindt hier ook veel groen (met polders, parken en weiden) en water, een historische kern, voldoende winkels, scholen en supermarkten en je bent ook zo in het centrum van Rotterdam. Op de fiets of met openbaar vervoer is het maar een kwartiertje. Een heerlijk dorps gevoel, maar toch onderdeel van de stad. De combinatie maakt het een bijzondere plek om te wonen en recreëren.

Samen aan de Schie in aanbouw

Samen aan de Schie impressie

Nieuwbouwprojecten om in de gaten te houden

Er gebeurt veel in Overschie en dan met name in de wijken Overschie en Kleinpolder. De afgelopen jaren zijn er niet alleen nieuwe (duurzame) woningen bijgebouwd, of een transformatie van de Baumannkerk naar woningen, maar is er ook veel aandacht voor meer groen, minder herrie (o.a. stille klinkers) en het opknappen van de winkelstraat. Hierdoor wordt het steeds leuker om in Overschie te wonen.

Er zijn een aantal nieuwbouwprojecten in aanbouw, zoals Samen aan de Schie met 76 huurwoningen in het midden en hoge segment en Welschen 2 met 153 woningen in het sociale segment. Ook zullen er naar verwachting in 2024 op de Schansweg bijna 100 woningen worden bijgebouwd waarvan ruim de helft in het middensegment. En wil je pas over een paar jaar verhuizen, ook dan zijn er mogelijkheden want in 2025 zal er gestart worden met de bouw van zo’n 400 woningen in het sociale en midden segment. Zodra er meer bekend is, vermelden wij het op onze site en je kunt toekomstige bouwprojecten ook alvast op de kaart van Bouwen aan Rotterdam bekijken.

Tip voor bezoekers

In de pittoreske oude stadskern, staan niet alleen prachtige historische woningen en gebouwen, maar klopt ook het culturele hart van de Overschie. Naast de Grote Kerk en theather In de Lugt, vind je hier Museum Oud Overschie. Voor wie houdt van geschiedenis, is dit zeker een bezoekje waard.

Op zoek naar een sociale huurwoning?
Schrijf je dan zo snel mogelijk in bij WoonnetRijnmond.

Wil je op een kaart zien waar nu en in de toekomst gebouwd gaat worden in Rotterdam?
Check dan de bouwkaart op de website van Bouwen aan Rotterdam.

Vorig artikel Maak kennis met Stadsdriehoek: het hart van de stad
Volgend artikel Maak kennis met Parkstad: de nieuwe entree naar Zuid