Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Waterside III: wonen met uitzicht over de Maas in Oud IJsselmonde

Woontoren met 176 huurappartementen in de middeldure en duurdere prijsklasse

Waterside III is een plan voor een appartementengebouw op een mooie locatie aan de Maas op de koop van het Oude IJsselmondsehoofd in de wijk Oud-IJsselmonde. Het plan gaat over een toren van maximaal 70 meter hoog. Er komen maximaal 176 huurappartementen in de middeldure en duurdere prijsklasse. Samen met het ernaast gelegen Waterside II staat dit bijzondere project voor uniek en duurzaam wonen.

Groene Omgeving

Er is veel aandacht besteedt aan de inrichting van het gebied rondom dit project. Het havenhoofd wordt publiek toegankelijk en krijgt een halte van de watertaxi. Zo ontstaat er een uitnodigend vriendelijk haventje en wordt er een groen park aangelegd die het project verbindt met het dijklandschap.

Het wordt een aantrekkelijk, ingericht, openbaar en vooral toegankelijk gebied. Ideaal om er te wandelen en te recreƫren. Dit wordt een prettige omgeving voor iedereen die in het gebied woont.

Milieuvriendelijk en duurzaam wonen

Net als Waterside II zal Waterside III ontwikkeld worden naar de eisen van deze tijd. Binnen dit project wordt gedacht aan geluidsisolerende gevels voor de appartementen en een lage EPC waarde door het gebruik van aardwarmte. Binnen dit project wordt actief ingezet op de stimulans van sociale duurzaamheid.

 

Waterside III - Oud IJsselmonde
Waterside III – Oud IJsselmonde

Waterside III bevindt zich naast de Brienenoordbrug. Een appartementengebouw van maximaal 70 meter hoog. Er komen circa 176 huurappartementen.

Lees meer

Meer informatie over Waterside III

Heb jij interesse in een woning en wil je graag op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen? Kijk dan eens op rotterdam.nl/waterside. Waarschijnlijk begint de bouw van Waterside III in het voorjaar van 2024.

Op de projectsite Waterside III kun je je opgeven voor de nieuwsbrief.

Vorig artikel Verhuur appartementen en woningen Waterside II gestart: classy wonen aan de Maas
Volgend artikel Oud-IJsselmonde never gets old