Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Vooraankondiging: kavels in Nesselande, Park 16Hoven en Hoek van Holland

In het eerste kwartaal van 2021 komen er riante zelfbouwkavels in de verkoop door middel van loting

Zelf een huis bouwen? Dit is je kans! De gemeente Rotterdam stelt een aantal kavels beschikbaar in de wijken Nesselande en Park 16Hoven.

Kavels in Waterwijk, Nesselande

In het eerste kwartaal van 2021 komen in de Waterwijk in Nesselande 11 riante zelfbouwkavels in de verkoop door middel van loting.

Waterwijk is het eilandenrijk van Nesselande. In Waterwijk komen in totaal ruim 400 woningen, waarvan 330 op vrije, ruime in het water gelegen kavels.

Ze  worden gerealiseerd door de bewoners zelf. Creëer je eigen ruimte is het motto voor Waterwijk. De 11 kavels liggen aan de Pleun van der Zijdedijk/Wilhelminakade (Waterwijk, deelgebied 1.7) en variëren in grootte van zo’n 625m2 tot ruim 1600m2.

Sfeerimpressie van de huizen

Kavels in Park 16Hoven

In het eerste kwartaal van 2021 komen in Park 16Hoven 11 riante zelfbouwkavels in de verkoop door middel van loting.

De buurt Rietzoom maakt deel uit van de wijk Park Zestienhoven. Rietzoom krijgt een chique uitstraling met ongeveer 1.700 woningen te midden van groen en water. Een groot deel van deze woningen is reeds gerealiseerd. De 11 kavels bevinden zich in het meeste westelijk gedeelte van de wijk, gelegen aan de Buys Ballotlaan & Blaeustraat (Rietzoom). Hier komen alleen zelfbouwkavels, die het laatste deel van de ontwikkeling vormen. De kavels variëren in grootte van zo’n 400m2 tot ruim 970m2.

Kavels in Hoek van Holland

De kavels variëren in grootte van zo’n 650m2 tot 886m2. De kavels bevinden zich aan het dorpslint met karakteristieke nieuwbouwwoningen aan de overkant. Het centrum met winkels, horeca en voorzieningen is op een steenworpafstand. Het metrostation HvH Haven is op ongeveer 3 minuten loopafstand en het is 10 minuten lopen naar het strand. Afhankelijk van de plaats van de kavel en het ontwerp van  de woning heb je zicht op de Nieuwe Waterweg en het monumentale Fort 1881.

Meer informatie

In de loop van het 1e kwartaal 2021 worden de informatiedocumenten en de officiële inschrijvingsformulieren voor de loting van de zelfbouwkavels in de wijken Nesselande, Park Zestienhoven en Hoek van Holland op de website van gemeente Rotterdam geplaatst.

Nadere informatie over onder andere de publicatiedatum van de stukken, de duur van inschrijvingsfase en het moment van de loting door het notariskantoor volgt later in de nieuwsbrief van Wonen in Rotterdam.

Vorig artikel Nesselande, paradijs voor buitensporters
Volgend artikel Dirk en Simone bouwen een nul-op-de-meter woning in Park 16Hoven