Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nesselande, paradijs voor buitensporters

De nieuwste wijk van Rotterdam ligt het dichtst bij de natuur

Bewoners van Nesselande hebben het goed voor elkaar: ze wonen in een rustige nieuwbouwwijk, er is een zandstrand op loopafstand en met de metro zit je in een wip in Rotterdam centrum. Omgeving Zevenhuizerplas biedt bovendien volop mogelijkheden voor allerlei activiteiten. Als kers op de taart vindt elke augustus CuliNESSE plaats: een tweedaags festival met volop muziek en eten. Die calorieën sport je er in Nesselande gelukkig zo weer af, tijdens een rondje hardlopen op het strand.

Bron: website Project 7website Project 7

Strand Zevenhuizerplas

Dé trekpleister van Nesselande is het strand aan de Zevenhuizerplas. Niet alleen directe omwonenden komen vertoeven op dit heerlijke zandstrand, ook mensen uit de rest van de stad slaan hier op een zonnige dag hun kamp op. Vanaf metrostation Nesselande loop je in vijf minuten naar het strand. Heb je geen zin om de hele dag op je handdoek te bivakkeren? Je kunt ook slenteren over de boulevard, surfen, een rondje maken op de waterskibaan van Cablepark Project 7 of chillen in de beachclub.

Bron: facebook pagina OMHC

Hockeyvereniging OMHC

Hockeyclub Ommoordse Mixed Hockeyclub (OMHC, kortweg ‘Ommoord’) bestaat sinds 2010 en is met honderd leden de grootste sportvereniging van Nesselande. Hockeyclub Ommoord heeft trotse vrijwilligers die hun mooie clubhuis als een tweede thuis beschouwen. Niet zo gek, want plezier, prestatie en maatschappelijke betrokkenheid staan centraal. Met toernooien voor verschillende doelgroepen, maar ook maandelijkse kinderdisco’s en een jaarlijkse avondvierdaagse, biedt OMHC hockey én een beetje extra!

Bron: website Project 7website Project 7

De Strandgaper

Voordat je op huis aangaat na een lange fietstocht, stop je nog even bij restaurant de Strandgaper. Hier geniet je van een kopje koffie met appelpunt, borrel óf een uitgebreid diner. Strandgangers wapperen hun handdoek pal voor het restaurant neer en schieten na zonsondergang zo het terras van de Strandgaper op voor een laatste drankje. In de winter krul je op naast de open haard, na een frisse wandeling rond de plas. Warm op met warme chocomel of erwtensoep.

Bron: website Roeibaan

Willem Alexander Roeibaan

De Eendragtspolder slaat bij hevige regenval vier miljoen kubieke meter water op indien nodig: de polder ligt op het laagste punt van Nederland. Waterberging en recreatie gaan hier hand in hand, wat het tot een bijzonder gebied maakt. Sinds 2013 ligt hier de Willem Alexander Roeibaan, die aan de hoogste eisen voldoet. Geen wonder dus dat hier in 2016 het Wereldkampioenschap roeien werd gehouden. Op en rond de baan kunnen openwaterzwemmers, kanoërs, hardlopers en fietsers hun lol op.

Bron: Google Streetview

Hoge Bergse Bos

Het Hoge Bergse Bos is thuiskomen voor de actieve sportbeoefenaar. Je kunt er mountainbiken, klimmen, kanoën, skaten, golfen en zelfs rolskiën, want op één van deze heuvels ligt een kunstskibaan. Het Hoge Bergse bos is onderdeel van Rottemeren, waar ook het naastgelegen Lage Bergse Bos bij hoort. De heuvels in het landschap zijn ontstaan door de berging van sloop- en bouwafval. Daar zie je gelukkig niets meer van tijdens je zondagse fietstocht in dit autoluwe gebied.

Vorig artikel Zevenkamp, voor gelukszoekers en groenzoekers
Volgend artikel De vijf hoogtepunten van Het Lage Land