Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuw park tegenover Little C

Aanleg van het Tuschinskipark aan de Coolhaven

Sinds de oplevering van Little C regent het architectuurprijzen en nominaties. Hoe alles met elkaar samenwerkt, dat maakt Little C bijzonder. 15 gebouwen met elk hun eigen stijl en karakter. Met een unieke mix van architectonische stijlen en materialen. Een ‘village’ in de stad.

Maar nog belangrijker is de vraag: What’s happening around the block? In de nieuwe editie van The Little Paper, maak je kennis met alles wat Little C nóg leuker en completer gaat maken. Zo kun je lezen over ondernemers die zich op de begane grond gaan vestigen en over de aanleg van het Tuschinskipark aan de Coolhaven. Hoe gaat het park eruitzien? Welke elementen van de wijk komen erin terug? Maar vooral: wanneer kan je daar je kleedje uitspreiden en wegdromen met een goed boek?

Vanaf voorjaar 2022 heb je een heel ander uitzicht vanuit Little C!

Picknicken in het gras. Luieren in de schaduw van een boom. Genieten van de schittering van de zon op de Coolhaven. Volgend jaar kan het allemaal in het Tuschinskipark. Rotterdam vindt groen in de stad belangrijk. Het heeft een positieve werking op het welzijn van de Rotterdammers. Groen zorgt voor een betere luchtkwaliteit, goede waterberging, biodiversiteit en minder hittestress in de zomer.

Het Tuchinskipark beslaat 12.000 vierkante meter. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan de kwaliteit en de keuze van het groen. Zo is het park straks ongeveer 128 nieuwe bomen rijk en door de struiken slim te plaatsen, blijft het park open en uitnodigend. Doordat de kade opnieuw wordt vormgegeven wordt het langs de waterkant ook aantrekkelijker voor bezoekers. In de loop van 2022 wordt het opgeleverd.

Woningaanbod Little C

Op dit moment zijn alle woningen in Little C verkocht of verhuurd. Maar af en toe komen er woningen vrij. Op de sites littlecoolhaven.nl en hureninlittlec.nl vind je meer informatie en kun je je inschrijven om op de hoogte te worden gehouden.

Vorig artikel Blije huurders Little C
Volgend artikel Meer ruimte om te bewegen, ontspannen en ontmoeten. Maak kennis met de Stadsprojecten.