Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Tips voor meer kans op een bezichtiging

Van het volgen van Facebookpagina's tot het aanmaken van een zoekprofiel

Je hebt mogelijk al een keer (maar misschien al vaker) de kans gemist om een woning te bezichtigen. Het lijkt een race op de laatste vrije woningen waar overbieden heel normaal is. We hebben Remko Schrijver, Registermakelaar & Kantooreigenaar van RE/MAX, gevraagd of hij wat tips kan geven aan woningzoekenden om de kans op een bezichtiging te vergroten.

“RE/MAX ontvangt veel vragen van woningzoekenden, ook over hoe ze meer kans kunnen maken op een bezichtiging. Deze kans is momenteel klein door de enorme vraag naar woningen. Waar makelaars een aantal jaar geleden nog 10 aanvragen voor een bezichtiging ontvingen, reageren nu soms wel 200 mensen. Zo ontvingen we onlangs op een woning in Schiebroek direct na plaatsing zo’n 100 aanvragen. Hiervan hebben we de eerste 40 de uitgenodigd voor een bezichtiging. We proberen altijd zoveel mogelijk woningzoekenden een kans te geven, maar dat is moeilijk in deze tijd.” vertelt Remko.

Tips om jouw kans op een bezichtiging te vergroten

We vinden het heel vervelend als serieuze woningzoekenden worden afgewezen en helpen graag met een paar tips waarmee ze meer kans maken op het bezichtigen van hun droomhuis. Misschien een open deur voor de ervaren huizenzoeker, of misschien helpen we je er juist mee in de goede richting.

Tip 1: Volg de Facebookpagina’s van makelaars
Veel makelaars vermelden hun aanbod eerst op facebook. Er gaat vaak wat extra verwerkingstijd overheen voordat het op Funda en andere websites staat, dus de facebookpagina’s van de makelaars, die actief zijn in de wijk waar je zoekt, gaan volgen, kan helpen. Wil je weten hoe je kunt zorgen dat je de berichten van de Facebookpagina altijd getoond worden? Kijk dan deze korte video voor uitleg.

Tip 2: Extra tools van makelaars
Sommige makelaars, zoals wij, hebben daarnaast nog andere tools om het aanbod in een vroeg stadium te laten zien. Niet om het aantal kijkers te beperken maar juist om te zorgen dat serieuze zoekers het niet verliezen van een kijker die nooit een bieding uitbrengt.
Zo biedt RE/MAX een unieke service aan, de Whatsapp Alert. Hiermee krijg je, voordat de woning op Funda verschijnt, als eerste de kans om naar het nieuwste aanbod te kijken en een bezichtiging aan te vragen. Kijk hier de korte instructievideo hoe je kunt aanmelden.

Tip 3: Maak een zoekprofiel aan op Funda
Niets op Facebook of in extra tools gevonden? Kom je het huis pas tegen als het op Funda staat? Zorg dan dat je een zoekprofiel aan hebt staan op Funda waardoor je ’s ochtends vroeg een email krijgt met het nieuwste voor jou passende aanbod. En bel dan ’s ochtends gelijk om 9:17 (de rest belt tegelijk tussen 9:00 uur en 9:15) om jezelf van een plekje te verzekeren. Om 11:00 uur ben je met regelmaat al te laat.

Tip 4: Bereid je goed voor
Makelaars hebben veel te maken met mensen die eerst een bezichtiging aanvragen en daarna pas gaan kijken of ze het leuk genoeg vinden (wij noemen dat handdoekje leggen;). Dus als het erop aankomt dat een makelaar moet kiezen wie er ingepland kan worden, dan hebben we het liefst een kijker die goed voorbereid is. Kijk dus alle foto’s, wandel door het huis met de 3D tour en verdiep je in de wijk (hier vind je informatie over alle Rotterdamse wijken). Noem een aantal punten waarom het huis bij jou zou passen en wie weet krijg je de voorkeur.

En klein bonustipje van Remko; “Zie je een tekoop-bord hangen… wacht dan niet tot het huis op Funda staat, maar trek de stoute schoenen aan en bel alvast naar de makelaar!”. Meer tips? Neem een kijkje op de blog van RE/MAX.”

Wij wensen je veel succes bij de zoektocht naar jouw droomhuis in Rotterdam!

Vorig artikel Welk project verdient volgens jou de Rotterdam Architectuur Prijs 2024?
Volgend artikel Vrijdag 21 juni start verkoop eengezinswoningen Vlietpark fase 2