Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Groen, sociaal en duurzaam wonen in Populus aan het vernieuwde Romeynshof

Energieneutrale stadswoningen en appartementen voor starters, stellen en senioren

Metrohalte Romeynshof  in Ommoord en het gebied daaromheen zullen de komende jaren gaan veranderen tot een groen, gezond en sociaal gebied. De gebouwen van het Lokaal Cultureel Centrum Romeynshof zijn verouderd en toe aan vernieuwing.

In het nieuwe project Populus komen alle huidige voorzieningen terug: de bibliotheek, het gezondheidscentrum en het ERGO. Ook komen er voorzieningen bij: Het Huis van de Wijk, de SKVR en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) gaan zich hier vestigen.

In Populus komen ook 200 energieneutrale woningen voor jong en oud en zowel huur als koop.

Sociaal-culturele hart van Ommoord

De afgelopen tijd hebben de ontwikkelaar AM en de gemeente Rotterdam onderzocht wat omwonenden en woningzoekenden van het project Populus vinden en welke vragen zij hebben over de uitwerking ervan. Zij bepalen namelijk mede hoe de voorzieningen en de buitenruimte worden vormgegeven. Zo is iedereen betrokken bij het tot stand komen van Populus.

Populus wordt dé plek waar wonen, educatie, cultuur en gezondheid zichtbaar samenkomen: het nieuwe sociaal-culturele hart van Ommoord.

Woningbouw Populus

In Populus komen 200 energieneutrale woningen die grotendeels met hout worden gebouwd. Het wordt zelfs een van de grootste houtbouwprojecten van Rotterdam. Er komen verschillende typen koop- en huurappartementen, zoals stadswoningen en appartementen voor starters, stellen en senioren. Door het delen van voorzieningen, zoals gezamenlijke daktuinen en collectieve ruimten, kunnen bewoners elkaar makkelijk ontmoeten.

Minimaal 40 procent van de woningen zal uit middelduur huur bestaan en 60 procent is nog vrij in te vullen. Een aantal woningen wordt voor een gedeelte op de nieuwe Romeynshof gebouwd en een gedeelte wordt verdeeld over meerdere gebouwen.

Populus
Populus

Metrohalte Romeynshof in Ommoord en het gebied daaromheen zullen de komende jaren gaan veranderen tot een levendig, sociaal en gezond gebied. De gebouwen van het Lokaal Cultureel Centrum Romeynshof zijn verouderd en toe aan vernieuwing. In het nieuwe project, Populus genaamd, komen alle huidige voorzieningen terug: de bibliotheek, het gezondheidscentrum en het ERGO. Het Huis van de Wijk, de SKVR en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) worden toegevoegd. Ook komen er circa 200 woningen voor jong en oud(er) in een mix van koop en huur.

Lees meer

Omgeving Populus

Populus ligt in de groene en recreatieve wijk Ommoord: in no time sta je op het strandje bij de Zevenhuizerplas, zwem of vaar je in de Rotte of loop je met de wind in je haren door het Bergse Bos. In de wijk vind je veel eengezinswoningen met tuin, scholen en voldoende voorzieningen. De vier metrostations en oprit naar de snelweg zorgen voor een optimale bereikbaarheid.

Luister naar de podcast ‘Een wandeling naar landschapspark De Rotte’: een toekomstig (wens)wandelverhaal vanaf metrostation de Rotte, over de Ommoordse Loop, via de wijktuin door het Ommoordse veld naar de Rotte.

Meer informatie

Inmiddels zijn de plannen uitgewerkt en goedgekeurd en is zeker dat Populus doorgang kan vinden. De bouw wordt naar verwachting eind 2024 gestart.

Heb je interesse in een van deze woningen en wil je meer weten over het project Populus? Meld je dan aan op de projectsite, dan wordt je automatisch op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen.

Vorig artikel Actief en creatief in Ommoord
Volgend artikel Wonen in Alexanderpark, het nieuwe centrum van Rotterdam Oost