Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wonen in Alexanderpark, het nieuwe centrum van Rotterdam Oost

Een mix van woningen in een gezellige en levendige buurt

Alexanderpark is een nieuwbouwproject met circa 350 woningen aan de Hoofdweg in de wijk Oosterflank. De helft van de woningen wordt gebouwd voor mensen met een middeninkomen. Bedoeld voor starters, young professionals en senioren die doorstromen vanuit de omliggende wijk.

Prettig wonen, werken en recreëren

Op de huidige plek is nu nog een grotendeels leegstaand kantoorgebouw te vinden. Het gebouw maakt deel uit van de Alexanderknoop, het gebied rond het winkelcentrum Alexandrium en OV-knooppunt Alexander. De gemeente wil de Alexanderknoop ontwikkelen tot hét centrum van Rotterdam Oost. Het doel is een levendig gebied te maken waarin het prettig wonen, werken, winkelen en recreëren is. Alexanderpark is hier een onderdeel van.

Gezonde mix van woningen

In Alexanderpark komen circa 350 woningen – maisonnettes, studio’s en 2-, 3- en 4-kamerappartementen. De helft van de woningen wordt gerealiseerd als ‘middeldure huurwoning’, bedoeld voor starters en young professionals, en senioren die doorstromen vanuit de omliggende wijk. Zo ontstaat er een gezonde mix creëren die aansluit bij de woonbehoefte in de stad en die tegelijkertijd een aanvulling is op het bestaande woningbestand in Oosterflank.

Levendige en gezellige buurt

Alexanderpark wil niet enkel een oplossing bieden voor een tekort aan kwaliteitsvolle woningen, maar tegelijkertijd de buurt ook nog gezelliger, groener en meer leefbaar maken. In de onderste lagen van het gebouw moet ruimte zijn voor bijvoorbeeld een gezondheidscentrum. En aan de kant van de Semiramistuin moet een gezellige brasserie (mét terras) de verbinding leggen met het ietwat verborgen, maar springlevende park.

Bovenop de begane grond krijgt Alexanderpark een immense bewonersdaktuin. Een plek waar bewoners elkaar ontmoeten, ingericht met speel- en zitplekken, mooie plantenvelden en een rondgaand pad. Aan de daktuin grenzen ook vier collectieve binnenruimten. Die kunnen ingevuld worden als collectieve huiskamer, gameroom, professionele keuken of filmruimte.

 

Alexanderpark Rotterdam
Alexanderpark Rotterdam

Alexanderpark is een nieuwbouwproject met circa 350 woningen in de wijk Oosterflank. De helft van de woningen wordt gebouwd als ‘middeldure huurwoning’, bedoeld voor starters en young professionals, en senioren die doorstromen vanuit de omliggende wijk. Met een focus op duurzaamheid, kwaliteit en leefbaarheid en een mix van stadsfuncties zal het project aan de Semiramistuin een nieuw elan krijgen.

Lees meer

Meer informatie over Alexanderpark

Op 15 september organiseert de gemeente Rotterdam een informatieavond over de ontwerpdocumenten, die momenteel digitaal ter inzage liggen. Hier vind je meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden.

Wil je het project op de voet volgen? Zorg ervoor dat je niets mist en schrijf je in op de nieuwsbrief van Alexanerpark via de projectsite.

Vorig artikel De Grote Beer biedt middenhuur dicht bij het centrum in Alexander
Volgend artikel The Betz: voormalig kantoor wordt woongebouw met 169 vrije sector huurwoningen