Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Bouw 17 city-appartementen van Schiekade Living gestart, nog enkele beschikbaar

17 hypermoderne appartementen met een stijlvolle gevel uit 1907

Schiekade Living bestaat uit 17 gloednieuwe city-appartementen achter een bestaande, karakteristieke gevel in de Provenierswijk in Rotterdam Noord. De appartementen variëren in grootte van circa 50 m2 tot 136 m2, en beschikken over 2.85 meter hoge plafonds.

Geïnteresseerd? Er zijn nog een aantal appartementen beschikbaar! Neem snel een kijkje op www.schiekadeliving.nl en schrijf je in!

Eigen tuin en gemeenschappelijke tuin

Achter het gebouw wordt een prachtige gemeenschappelijke binnentuin gerealiseerd. De appartementen op de begane grond hebben bovendien een eigen tuin. Het statige gebouw dateert uit 1907 en de stijlvolle gevel blijft dus volledig behouden. Daarachter zijn de appartementen hypermodern en van alle hedendaagse gemakken voorzien.

Waar ligt het statige Schiekade Living?

De Schiekade kent iedereen tegenwoordig als een brede weg met middenberm waar de tram rijdt. Vroeger stroomde hier het water van de Schie, maar naar het bombardement van 1940 is het water gedempt met puin. De Schiekade is een belangrijke verbinding tussen het centrum van Rotterdam en tal van uitvalswegen. Binnen enkele minuten zit je op de A20 en de ring van Rotterdam. Het vliegveld van Rotterdam Airport heb je binnen 15 minuten bereikt. Toch met de trein? Rotterdam Centraal is nog geen 10 minuten lopen.

Aan de straat staan veel statige herenhuizen en gebouwen met een rijke historie, zoals de prachtige Nationale Levensverzekeringsbank. Schiekade Living ligt op de hoek van de groene en lommerrijke Provenierssingel, tegenover de toekomstige hotspot ZOHO en op 5 minuten lopen van het straks prachtig vergroende Hofplein. Echt een wereldplek om te wonen!

Wat maakt de omgeving zo aantrekkelijk?

De Schiekade bevindt zich in het hart van al het moois dat een wereldstad als Rotterdam te bieden heeft. Zodra je de deur uitstapt, ligt alles wat je maar kunt wensen op steenworp afstand.

Zin om eropuit te gaan? Genoeg keuze. De pizzaliefhebber kan zijn hart ophalen bij straatgenoot Angelo Betti, een begrip in Rotterdam en al sinds 1922 hier gevestigd. Of sla af op de Proveniersstraat en waan je ineens op een Frans bistro-pleintje met parels als Le Nord en Booon. De laatste zonnestralen van de dag pak je op de trap van de altijd bruisende Biergarten. Zin om door te gaan? Doe een laatste dansje jazzpodium Bird, of test je jeu de boules-skills bij Mooie Boules Rotterdam.

De vele grote warenhuizen en kleine boetiekwinkeltjes die het stadscentrum rijk is, wachten op je. Nadat je de voordeur achter je dicht hebt getrokken loop je met 10 minuten de Coolsingel op en de Bijenkorf binnen. Van daaruit loop je zo de Lijnbaan op, een van de grootste winkelstraten van de stad. Of ga de andere kant op en duik de Koopgoot in!

Meer informatie

Heb je belangstelling voor een van de appartementen in Schiekade Living? Er zijn nog een aantal appartementen beschikbaar! Neem snel een kijkje op www.schiekadeliving.nl en schrijf je in!

Vorig artikel Startschot ZOHO: een mix van woningen en creatieve ondernemingen
Volgend artikel Een eigenzinnige plek in de stad waar wonen samenkomt met horeca, cultuur en design