Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Startschot ZOHO: een mix van woningen en creatieve ondernemingen

Een ruim huur- en koopaanbod, waarvan meer dan de helft in het betaalbare segment

Op 1 december 2023 werd door Robert Steenbrugge namens Ontwikkelcombinatie LS Zoho (Leyten en Stebru) en Chantal Zeegers, wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen, het startschot voor ZOHO’s eerste deelplan MOODZ gegeven. Deze gebiedsontwikkeling gaat de komende jaren Rotterdam Noord transformeren tot dé nieuwste WOONSPOT van Rotterdam met zo’n 600 nieuwe woningen. Voor iedereen, van starter en singles tot ouderen en gezinnen. Te beginnen met het project MOODZ.

Maar ZOHO biedt meer. Er komen levendige straten en daken. Het centrale plein wordt de ontmoetingsplek voor de wijk met gezellige koffietentjes en restaurants, een sportveld en de huiskamer van de wijk. En ook voor ondernemers biedt ZOHO volop kansen en mogelijkheden.

Van eengezinswoning tot senior

In ZOHO komen circa 600 woningen voor alle doelgroepen. Van starter tot senior en van single tot gezin. Met een ruim huur- en koopaanbod, waarvan meer dan de helft in het betaalbare segment, wordt ZOHO een wijk voor iedereen. Een wijk waar de creativiteit door de straten zal gaan stromen en waar – in lijn met de rest van de wijk – ook veel aandacht is voor ontmoeten, recreëren en groen. De gezamenlijk daktuin van maar liefst 4.000 m2 wordt straks een mooie aanvulling op de toekomstige buurman; Rotterdams nieuwste stadsicoon én langste dakpark van Nederland ‘Het Hofbogenpark’.

MOODZ: eerste woningen in verkoop

MOODZ is het eerste woonproject in ZOHO dat in de verkoop is. Lekker overzichtelijk met 17 stadswoningen van circa 95m2 met een tuin en 14 stadsappartementen tussen de 85m2 en 115m2 met een zonnig balkon of een groen dakterras op het zuiden. De bouw van de 31 woningen in MOODZ is inmiddels gestart. De eerste woningen in ZOHO. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar, kijk op woneninmoodz.nl voor het actuele aanbod.

Kloppend hart

Het nieuwe Zomerhofplein wordt het kloppend hart van ZOHO, dé ontmoetingsplek voor alle bewoners en ondernemers van de wijk en omstreken. Op het plein komt iedereen samen om te spelen, te sporten en te ontmoeten. Je vindt er onder meer een openbaar overdekt sportveld, de huiskamer van de wijk, kleinschalige horeca en een 6.5 meter hoge tribune die het plein verbindt met een prachtig daklandschap. Kom naar het Zomerhofplein voor een kop koffie, goede workout, indrukwekkende theatervoorstelling of een praatje. Jong én oud beleeft het hier!

En om de hoek vind je brewpub Reijngoud, Dikke Mic Karaoke Bar, Man Met Bril Koffie, Mooie Boules en gezellige winkeltjes onder de Hofbogen. Boven op het spoorviaduct Hofbogen komt een bijzonder stadspark. Waar vroeger de treinen reden kun je straks wandelen tussen de toppen van de bomen.

 

ZOHO - MOODZ
ZOHO – MOODZ

De komende jaren worden er zo’n 600 woningen bij gebouwd in ZOHO. MOODZ is het eerste woonproject in ZOHO (Zomerhof Kwartier) dat in de verkoop is. Lekker overzichtelijk met 17 stadswoningen en 14 stadsappartementen. Met een zonnig balkon of een groen dakterras in een verrassend groene en autoluwe straat. Een bonte mix aan leefstijlen in alle leeftijdsklassen. Het authentieke ‘ons kent ons’ buurtgevoel in een hip jasje.

Lees meer

Meer informatie

Meer weten? Kom langs in de ZOHO Hub aan de Teilingerstraat 130. Daar kun je al je vragen stellen over de ontwikkeling van ZOHO én de nieuwe woningen. Of kijk op ziejeinzoho.nl voor de planning en fasering van de verschillende woningbouwprojecten.

Vorig artikel Bouw van 31 stadswoningen van Moodz in ZOHO is gestart.
Volgend artikel Meer ruimte om te bewegen, ontspannen en ontmoeten. Maak kennis met de Stadsprojecten.