Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Samen met de buurt zonnepanelen inkopen?

Groter inkopen met andere bewoners levert voordeel op

Gemeente Rotterdam helpt bewoners om gezamenlijke inkoopacties te doen bij de aanschaf van zonnepanelen. Door groter in te kopen, kunnen inwoners hun zonnepanelen voor veelal lagere prijzen laten realiseren.

De gemeente begeleidt ook bewoners bij het kiezen van betrouwbare leveranciers, zodat gekwalificeerde installateurs de zonnepanelen installeren. Bovendien laat de gemeente steekproefsgewijze controles uitvoeren op opgeleverde projecten. Zo weten we dat kwaliteit voorop staat.

Bekijk het filmpje voor ervaringen van bewoners uit Beverwaard die deelnamen aan de gezamenlijke inkoopactie van zonnepanelen. Ze gaan in gesprek met Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) en delen hun positieve ervaringen.

Hoe kun je deelnemen aan de inkoopactie?

Woon je in een eengezinswoning en wil je samen met bewoners uit uw straat, buurt of wijk zonnepanelen kopen? Meld je dan aan bij de gemeente. Geen zorgen, jouw aanmelding verplicht je tot niets: ook na aanmelding ben je niet verplicht om op deze manier zonnepanelen te kopen.

Hieronder staan de stappen die je volgt bij deelname aan deze inkoopactie:
Stap 1: Meld jouw straat, buurt of wijk aan
Stap 2: Gemeentelijke ondersteuning
Stap 3: Samenwerken aan zonnekracht
Stap 4: Jouw persoonlijke keuze
Stap 5: Kwaliteitscontrole

Meer informatie

Ben je net zo enthousiast als deze bewoners? Meld je dan aan! Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht op de webpagina: Inkoopactie ZonnepanelenĀ  – Duurzaam 010.

Heb je andere vragen over het verduurzamen van je woningen? Dan kan je deze ook stellen aan het Duurzaamheidsloket.

Vorig artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar
Volgend artikel (Voor)aankondiging Openbare Tenders