Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Mijlpaal voor dempen Rijnhaven: reden om symbolische vlag te planten

Wethouder hijst vlag op aangewonnen land

De Rijnhaven wordt voor een deel gedempt zodat er een nieuw stuk land voor Rotterdam bij komt waarop straks woningen en een park kunnen worden gebouwd. Als je er regelmatig langskomt, kun je zien dat het zand nu ook dagelijks zichtbaar is bij laag water. Deze mijlpaal markeert het begin van het Rijnhavenproject dat de skyline van de stad voorgoed zal veranderen.

Op dit moment ligt er al 600.000 m3 zand op de zandplak, maar in de komende jaren zal dit verder worden aangevuld om een solide ondergrond te creëren voor de bouw van 3.000 woningen en een prachtig stadspark aan de Rijnhaven.

Nieuw land voor woningen en parken

In, op en langs de Rijnhaven komt een nieuw stadsdeel. Daarvoor wordt een derde van het havenbekken  gedempt. De landwinning is in volle gang. Op het aangewonnen land komen 3.000 woningen, die grenzen aan een nieuw aan te leggen park.

Er komen woningen voor verschillende groepen woningzoekenden. Denk aan sociale huurwoningen, middeldure huur- en koopwoningen en dure koopwoningen.

Naast het ‘landpark’ worden aan de kades aan beide kanten van de Rijnhaven drijvende parken aangelegd. Die worden met elkaar verbonden door steigers en loopbruggen. Zo blijven land en water met elkaar verbonden.

Meer informatie

Volg op rotterdam.nl/rijnhaven de transformatie van de Rijnhaven terwijl Rotterdam een nieuw hoofdstuk begint met dit stukje land dat uit het niets is gecreëerd. En natuurlijk kun je via Wonen in Rotterdam op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van dit opwindende project dat de stad een dynamische en levendige toekomst inluidt.

 

Vorig artikel De Bund op Katendrecht vertelt het verhaal van de Kaap op haar bouwschutting
Volgend artikel Rijnhaven: genieten van zon, groen, haven en water