Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Rijnhaven: genieten van zon, groen, haven en water

2.000 tot 2.500 nieuwe woningen en een park met strand

Tussen Kop van Zuid en Katendrecht ligt de Rijnhaven met zijn historische kades, industriële monumenten en fraaie vergezichten. Deze haven gaat de komende jaren flink op de schop met landaanwinning, ongeveer 3.000 nieuwe woningen en een nieuw aan te leggen park. Hier kun je straks genieten van zon, groen, haven en water. En dat gewoon midden in de stad!

Bloeiende kersenbomen in Rijnhavenpark

Pootje baden aan de waterrand van het park

Ingang vanaf het metrostation

Ingang bij het Luxorplein

Wonen op Zuid had nog nooit zo’n vakantiegevoel

Er komen sociale huurwoningen, middeldure huur- en koopwoningen en dure koopwoningen. Echt voor ieder wat wils dus. Naast het ‘landpark’ worden aan de kades aan beide kanten van de Rijnhaven drijvende parken aangelegd. Door steigers en loopbruggen kun je straks van park naar park lopen en een echt Rondje Rijnhaven wandelen. Het water dat nu vrijwel onbereikbaar is, wordt met deze drijvende parken aanraakbaar. Je kunt straks met uw voeten in het water genieten van het groen. In het midden van de Rijnhaven komt ook een Maritiem Centrum.

Rijnhavenpark is onderdeel van de ‘stadsprojecten’

Groen en ruimte zijn onmisbaar in een grote stad. Het Rijnhavenpark is onderdeel van stadsprojecten waarin verstedelijking, vergroening, klimaatadaptatie, recreatie, cultuur, stadseconomie, mobiliteit, werkgelegenheid en wonen samenkomen. Hiermee wordt de stad duurzaam verfraaid.

Rijnhaven
Rijnhaven

In, op en langs de Rijnhaven met zijn historische kades, industriële monumenten en fraaie vergezichten, komt een nieuw stuk stadscentrum. Er komen 3.000 woningen, die allemaal grenzen aan een nieuw aan te leggen park. Er komen sociale huurwoningen, middeldure huur- en koopwoningen en dure koopwoningen.

Lees meer

Meer informatie over Rijnhaven

Wil je meer weten over dit gave project? Je kunt ook de ontwikkelingen volgen op de site van de gemeente of op Rijnhaven Facebook pagina.

Vorig artikel Meer ruimte om te bewegen, ontspannen en ontmoeten. Maak kennis met de Stadsprojecten.
Volgend artikel Rotterdam Noord en Centrum groeien naar elkaar toe