Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

In Piekstraat woon je omringd door water met uitzicht op de skyline of de Maas

Genieten van de zon op de rivier en het uitzicht op de stad

De Piekstraat is een project voor mensen die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken en snakken naar ruimte. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Aan de Piekstraat vind je de rauwe schoonheid van oude fabrieken, industriële loodsen en voorbijvarende vrachtschepen. De bouw is momenteel in volle gang en de verwachte start oplevering is het tweede kwartaal 2025.

Op dit moment zijn er nog diverse type lofts beschikbaar vanaf € 520.500,- v.o.n. Je vindt ze via de woningfinder op de projectsite.

Skyloft Piekstraat

Plint Piekstraat

Panoramaloft Piekstraat

Piekstraat in aanbouw – maart 2024

Wat maakt wonen in de Piekstraat zo bijzonder?

De Piekstraat ligt ‘Het eiland van Feijenoord’, een gebied dat zelfs onder Rotterdammers nog onontdekt is. Het ligt off route en wordt nauwelijks bewoond. Maar dat gaat veranderen. Want op de kop van het eiland, direct aan de rivier, wordt de Piekstraat gebouwd. De bouw is in volle gang en dit nieuwe Rotterdamse icoon zie je al vanuit de rest van de stad verrijzen. Ook de omgeving van de Piekstraat is ook vol op in ontwikkeling.

Duurzaam leven

De Piekstraat is een project voor mensen die toekomstgericht denken. Dat het een duurzaam gebouw wordt spreekt dan ook vanzelf. Stadsverwarming, een Warmte Terug Win systeem en zonnepanelen op het dak zorgen voor duurzame energie. Driedubbel glas, CO2-gestuurde ventilatie, vloerverwarming én vloerkoeling zorgen voor een optimaal binnenklimaat bij minimaal energieverbruik. Met een slimme thermostaat past de woning zich aan op jouw leefpatroon. Dat is comfortabel en zuinig.Ook op andere manieren stimuleert de Piekstraat een duurzame levensstijl. De stallinggarage is voorbereid op 100% elektrisch autogebruik. Daarnaast vind je elektrische deelauto’s in de plint van het gebouw, die je eenvoudig kunt reserveren via een app. Tel daar de ca. 500 plekken voor (elektrische) fietsen + een goede aansluiting op het OV bij op en een eigen auto is haast overbodig!

 

Piekstraat op 'Eiland van Feijenoord'
Piekstraat op ‘Eiland van Feijenoord’

De Piekstraat ligt op ‘Het eiland van Feijenoord’, een gebied in Rotterdam-Zuid dat zelfs onder Rotterdammers onontdekt is. Het ligt off route en wordt nauwelijks bewoond. Maar dat gaat veranderen. Want op de kop van het eiland, direct aan de rivier, wordt de Piekstraat gebouwd. Een woontoren van 73 meter hoog met 142 eigenzinnige loftwoningen, op misschien wel de stoerste plek van de stad. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar.

Lees meer

Meer informatie over Piekstraat

Ben jij een pionier en zie je jezelf al wonen in de stoere omgeving van het ‘eiland van Feijenoord’? Op piekstraat.nl vind je alle informatie over de locatie, het gebouw en de beschikbare lofts.

Vorig artikel Nu in verkoop: 34 ruime eengezinswoningen in De Kuil
Volgend artikel Fabrieksterrein Codrico op Katendrecht krijgt een spectaculaire metamorfose