Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Gers! Magazine – Oost west, Zuid best

Rotterdam Zuid, Onontgonnen gebied waar pioniers en avonturiers toekomst zoeken en vinden.

De nieuwste uitgave van het Rotterdamse magazine Gers!, vertelt het verhaal van Zuid. Een ruwe diamant die steeds meer van haar schoonheid laat zien.

Oprichter FC Straat – Soufiane Touzani | fotograaf: Marieke Odekerken

Zuid, qua oppervlakte zo groot als de stad Eindhoven, heeft een geheel eigen charme. Waar rivieroevers veranderen in een aangenaam verblijfsgebied en een slim mobiliteitsplan zorgt voor een goede bereikbaarheid. Waar de mouwen worden opgestroopt om een breed en interessant woningaanbod voor huur en koop te ontwikkelen.

Rotterdamse Munt – Ingrid Ackermans | fotograaf: Marc Blommaert

Ontdek de zuidoever

De mooie mensen met hun prachtige initiatieven, het nieuwe Zuidplein Theater, de ontwikkelingen van Stadionpark met daarin Feyenoord City, de groene oase van de Rotterdamse Munt, Keller’s IJzerhandel en Skateland. We dagen iedereen uit om de zuidoever van de Maas eens wat beter te ontdekken, te zien en vooral te beleven.

Bibliotheek in Het Kunstenpand – Prudence Witlox | fotograaf: Roland van Eck

Verbinden van Noord en Zuid

Maak in deze editie kennis met bewoners. Hun doorzettingsvermogen, creativiteit, talent en ondernemerschap staan symbool voor wat Rotterdam-Zuid zo mooi maakt. Want hoe belangrijk de bruggen ook zijn die de verbinding leggen tussen beide stadsdelen, uiteindelijk zijn het de mensen die Noord en Zuid écht met elkaar verbinden.

Vorig artikel Carnisse: ontdek iconen op Zuid
Volgend artikel 100ste architect aangesloten bij Architect aan Zet