Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Carnisse: ontdek iconen op Zuid

Carnisse zit in de lift, er wordt gebouwd en geïnvesteerd de komende jaren. Ontdek de bestaande iconen in de buurt.

Net als Katendrecht en de Kop van Zuid zit Carnisse in de lift. De komende jaren wordt er veel geïnvesteerd en gebouwd in de wijk. Ontdek de verrassend groene straten, singels en plantsoenen van deze buurt, die grenst aan het enorme Zuiderpark. Winkelcentrum Zuidplein is vlakbij, en voor de dagelijkse boodschappen zijn er de winkels rond de Dorpsweg, de Katendrechtse Lagedijk en de Pleinweg.

Bron: Winkelcentrum Zuidplein

Winkelcentrum Zuidplein

Winkelcentrum Zuidplein is in 1972 gebouwd als een van de eerste grote overdekte ‘malls’ in Nederland, naar Amerikaans voorbeeld. Tegenwoordig ligt Zuidplein naast een van de drukste openbaar vervoersknooppunten van Nederland. Jaarlijks komen tien miljoen bezoekers af op de 165 winkels in onder meer mode, beauty, eten, kids en vrije tijd. Naast shoppen kun je er lekker eten,. Ook zijn er vaak leuke activiteiten, zoals een schaatsbaan in de kerstvakantie, Halloween en modeshows.

Bron: Arnoud Verhey

ss Rotterdam – drijvend stuk geschiedenis

In 1959 maakt het ss Rotterdam haar eerste reis, naar New York. Vele transatlantische overtochten en cruises zouden volgen. Vanaf 2008 is het gracieuze schip terug in Rotterdam. Het ligt permanent aangemeerd aan de punt van Katendrecht. Daar kan iedereen ervan genieten. Ga iets drinken op het Lidoterras, met de voetjes in het zwembad. Of volg een rondleiding van het bovenste dek tot diep in de buik van het schip. Vergeet niet tussendoor het uitzicht te bewonderen op de Maas en de skyline.

Bron: Joep Boute

Theater Zuidplein

Theater Zuidplein biedt een programma voor mensen van alle achtergronden, ook voor mensen met een kleinere beurs en zeker ook voor mensen die ‘eigenlijk nooit naar het theater gaan’. Er is een breed aanbod: cabaret, dans, toneel, theaterconcerten, middagtheater voor ouderen en festivals. Rondom alle jeugd- en jongerenvoorstellingen zijn extra activiteiten. Vaak kun je bijzondere hapjes en drankjes proeven uit allerlei landen.

Bron: Joep Boute

Watertaxi

Met zo’n vijftig aanlegplaatsen biedt Watertaxi Rotterdam betrouwbaar vervoer over water. Het is sneller dan over de weg, geknipt voor iedereen die files wil omzeilen. Bovendien is het een spectaculaire manier om de stad vanaf de rivier te ervaren. In slechts negen minuten vaar je van het Charloisse Hoofd naar de Onderzeebootloods, dé culturele hotspot op Heijplaat. Je kunt ook rondvaarten van dertig minuten maken met de watertaxi, overdag maar ook in het donker.

Bron: Ahoy

Ahoy

Rotterdam Ahoy is een van de grootste evenementenaccommodaties van het land. De lijst met concerten en events is even lang als gevarieerd. Knaller is het jaarlijkse North Sea Jazz festival. Andere voorbeelden zijn De Vrienden van Amstel LIVE!, Jeugdvakantieland, de Wielerzesdaagse, ABN-AMRO World Tennis Tournament en de Nationale Taptoe. En natuurlijk de vele popconcerten en dance-events. Bij het café en de twee restaurants kun je voor, tijdens of na een bezoek terecht voor een drankje of hapje.

Vorig artikel “Een goede buurt heeft een sterk sociaal hart”
Volgend artikel Thuiskomen in een nieuw Carnisse