Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Voorrang voor leraren, politieagenten en zorgmedewerkers bij verhuur woningen De Kuil

120 vrije sector huurappartementen in een groene omgeving op Zuid

Aan de rand van de levendige Afrikaanderwijk in Rotterdam- Zuid verrijst het nieuwbouwproject De Kuil, een project met 120 appartementen, waarvan een gedeelte in de categorie middenhuur.

De verhuur van de eerste 44 woningen start in het najaar van 2023.

Samen met de gemeente Rotterdam wil Vesteda zorgen voor betaalbare woningen voor mensen met een middeninkomen. Omdat de gemeente graag wil dat leraren, politieagenten, en zorgmedewerkers in Rotterdam blijven wonen en werken, komen zij in aanmerking voor een voorrangsregeling.

Mensen met sleutelberoep krijgen voorrang

In De Kuil krijgen mensen met een sleutelberoep voorrang op de toewijzing van een appartement. Een sleutelberoep is een beroep in het onderwijs, de zorg of bij de politie.

Bent je hierin werkzaam? Lees hieronder de voorwaarden om voorrang te krijgen bij de toewijzing:

  • Je bent als politieagent werkzaam binnen de politie-eenheid van Rotterdam en u heeft een arbeidscontract van minimaal 32 uur per week.
  • Je bent werkzaam in de zorg met een contract van minimaal 24 uur per week als bevoegd verpleegkundige, verzorgende IG, gezinscoach of manager Jeugd, begeleider gehandicaptenzorg, dokters-, apothekers- of operatieassistent, praktijkondersteuner huisarts of anesthesiemedewerker.
  • Je bent als leraar werkzaam in het basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs of voortgezet onderwijs bij een Rotterdams schoolbestuur en hebt een arbeidscontract van minimaal 20 uur per week.

Lees hier meer over de voorwaarden en inkomenseisen.

Type huurwoningen in De Kuil

De appartementen in De Kuil hebben een woonoppervlakte van circa 46 m² tot 64 m². De woningen zijn gasloos en voorzien van een keuken, met een inductiekookplaat, combi-oven, afzuigkap en vaatwasser. De badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en designradiator.

De meeste woningen beschikken over een Frans balkon. De 4 grotere woningen van circa 64 m² hebben een eigen buitenruimte. En verder is er een gemeenschappelijk terras en een groene binnentuin om van te genieten op zonnige dagen. Ook is er een gemeenschappelijke fietsenstalling onder het gebouw.

Planning eerste fase huurwoningen: Blok E
De verhuur van de eerste fase (Blok E) van het appartementengebouw start dit najaar. Dit blok bestaat uit 44 appartementen, verdeeld over 5 verdiepingen. Volgens de huidige prognose gaan de appartementen van blok E in het eerste kwartaal van 2024 in de verhuur. Let op! De datum van de start verhuur kan door bijvoorbeeld weersomstandigheden nog veranderen.

De verhuurdatum van de overige 76 appartementen is op dit moment nog niet bekend. De oplevering van die 76 appartementen volgt naar verwachting eind 2024.

Duurzaamheid huurwoningen De Kuil
De Kuil zorgt voor een leefomgeving waarin mensen, natuur en technologie samengaan. De woningen worden aardgasloos opgeleverd. De verwarming vindt plaats via stadsverwarming. Ten slotte beschikken alle woningen over een warmte terugwin (WTW)-systeem. Zo woon je groen en toekomstgericht.

Voorzieningen en bereikbaarheid De Kuil

De Kuil ligt in een levendige en diverse wijk waar het aanbod aan voorzieningen groot is. Laat je verrassen door de gezellige cafés en restaurants die de buurt rijk is. Op loopafstand bevinden zich vier supermarkten, fijne winkels en de Afrikaandermarkt. Met een snelle OV-verbinding en het stadscentrum op slechts tien minuten fietsafstand, ben je altijd verbonden met alles wat Rotterdam te bieden heeft. En binnen 10 minuten zit je met de auto op de ring Rotterdam.

Het project ‘Huis op Zuid’, dat grenst aan De Kuil en Laan op Zuid, biedt binnenkort nog meer faciliteiten, waaronder sport- en zwemvoorzieningen. Hier krijg je de ruimte om actief te blijven en te genieten van een gezonde levensstijl.

De Kuil in Parkstad
De Kuil in Parkstad

De Kuil bestaat uit 232 woningen, van fijne appartementen tot flexibele eengezinswoningen, die in Parkstad op Zuid gefaseerd worden gebouwd. De verrassing van De Kuil is de natuurinclusieve en klimaatadaptieve groene vallei: een weelderige oase vol bomen en planten, wandelpaden en verschillende plekken om te ontspannen. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar.

Lees meer

Meer informatie over huren in De Kuil

Ben je enthousiast geworden over huren in De Kuil? Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op hurenindekuil.nl.

Zodra de verhuur start, kun je bij je inschrijving aangeven of je een sleutelberoep hebt. Schrijf je in voor de nieuwsbrief op de website www.hurenindekuil.nl. Vesteda houdt je dan automatisch op de hoogte van de start van de verhuur, de oplevering van de woningen en eventuele andere ontwikkelingen over dit project.

Vorig artikel ‘Huren kent vele voordelen ten opzichte van kopen’
Volgend artikel De Grote Beer biedt middenhuur dicht bij het centrum in Alexander