Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huisje, boompje, beestje in hartje Rotterdam

In de stoere stadswijk Hefkwartier woon je hartje Rotterdam op een voor kinderen zeer geliefde woonplek

Ben je op zoek naar een huis met een tuin? Een plek waar kinderen onbezorgd kunnen buitenspelen, zonder dat je de stad moet verlaten? Het kan! In Hefkwartier, de stoere stadswijk, ingeklemd tussen de twee stadsiconen De Hef en De Brug komen zo’n 300 woningen. Van studio’s en penthouses met fantastisch uitzicht over de stad tot herenhuizen met tuin. Kortom; in de stoere stadswijk Hefkwartier woon je hartje Rotterdam op een voor kinderen zeer geliefde woonplek.

Vaste lezers van Wonen in Rotterdam kennen ongetwijfeld dit Rotterdamse project. De eerste woningen van deze stadswijk zijn namelijk een aantal jaar geleden al gebouwd. Stapsgewijs wordt de wijk uitgebreid. De eerste fasen zijn al enige tijd opgeleverd en bestaan uit stadswoningen met een tuin of terras. Momenteel zijn de appartementengebouwen aan de Maas – fase V en W – in verkoop en deels in aanbouw.

In de opgeleverde stadswoningen en herenhuizen wonen veel gezinnen. Zij kozen niet alleen voor Hefkwartier omdat dit één van de weinige binnenstedelijke nieuwbouwprojecten is met stadswoningen met een tuin maar ook door het naastgelegen Hefpark, de centraal gelegen speelplaats en de autoluwe straten. Ideaal voor wonen met kinderen! Maar gezin of single, Hefkwartier ligt op een fantastische plek en met de fiets of de watertaxi ben je binnen een kwartier op alle toffe Rotterdamse hotspots.

Verder bouwen aan Hefkwartier

Na de voltooiing van de twee appartementengebouwen V en W is Hefkwartier nog niet klaar. De vier laatste fases bevinden zich inmiddels op de tekentafel met onder andere drie en vierlaagse stadswoningen. De eerste impressies hiervan zie je hieronder.

Fase D

Fase Y

Bekijk de video en zie hoe er wordt gebouwd aan Hefkwartier.

Meer informatie

Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van de vervolgfases. Wil jij op de hoogte blijven en als eerste geïnformeerd worden? Schrijf je dan nu in op www.hefkwartier.nl

Vorig artikel Feijenoord, een buurt in ontwikkeling
Volgend artikel Feijenoord is volop in beweging