Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Feijenoord, een buurt in ontwikkeling

Van bijzonder groen tot de smakelijkste Italiaan

Feijenoord was vroeger een eilandje in de rivier, maar bij de aanleg van de Spoorweghaven verdween een deel van het water. Hoewel De Kuip niet in de wijk Feijenoord ligt hoor je bij wedstrijden trots het gezang. Er staat veel te gebeuren in Feijenoord waaronder de komst van de Havenlofts in de Nassauhaven en de ontwikkeling van Villa van Waning. Ook hierbij blijft het thema in Feijenoord: hand in hand…

Bron: Hester Blankestijn

Skateland

Hoewel je er minder fanatieke supporters tegenkomt dan iets verderop in de buurt, is skaten geliefd bij jong en oud. In het overdekte Skateland – sinds 1999 in een oude Nestlé koffiefabriek – kunnen ze hun hart ophalen, met 2600 m2 tot hun beschikking. Daar kan je wat wieltjes verslijten! Je ziet er skates, rolschaatsen, skateboards, stepjes en stoere BMX-kids. Nog wat wiebelig op je wieltjes? Skateland heeft een gedeelte voor minder ervaren skaters. Oefening baart kunst (en kapotte knieën).

Bron: Hester Blankestijn

Borgo d’Aneto

Borgo d’Aneto is een pareltje aan de kade van de Maas met een schitterend uitzicht over de skyline van Rotterdam. De trattoria serveert klassieke Italiaanse gerechten. Alles draait om puurheid, eenvoud en krachtige smaken met een herkenbare presentatie. Het restaurant is tevens een ‘ambachtsschool’ waar jongeren leren koken en worden getraind in gastheerschap.

Bron: Hester Blankestijn

Getijdenpark

De Nassauhaven, ooit uitgegraven als een havenstraat voor bedrijven die een aansluiting op het water en het spoor nodig hadden, is de eerste getijdehaven in de stad. De flauw aflopende oevers zijn straks helemaal begroeid. Het effect van eb en vloed, brak water en de groene oevers hebben allemaal een bijdrage voor een diversiteit aan flora en fauna. Daardoor ontstaat een nieuw en bijzonder natuurgebied dat je niet zomaar ergens anders hebt.

Bron: Hester Blankestijn

Mallegatpark

Het Mallegatpark ligt langs de Korte Stadionweg, op de plek van de voormalige gasfabriek Feijenoord. Het is een fijn en rustig park met uitzicht op de Nieuwe Maas en met aan de overkant De Esch. Een belangrijk onderdeel van het park is het Cruyff Court ‘Giovanni van Bronckhorst’. De herkenbare watertoren is een gemeentelijk monument en is onlangs gerestaureerd.

Impressie van de drijvende woningen 'havenlofts' in de Naussauhaven - Feijenoord

Havenlofts Nassauhaven

In het voormalige havenbekken Nassauhaven, naast Villa van Waning, komen de eerste 18 drijvende woningen (Havenlofts) van Rotterdam. De architect die het Drijvend Paviljoen in de Rijnhaven heeft ontworpen, is ook de ontwerper van de Havenlofts. De woningen gaan mee met eb en vloed en ze worden duurzaam gebouwd.

Vorig artikel Feijenoord is volop in beweging
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?